StoryEditor
HajdukKlupko će se brzo odmotati

Englez u Hajduku? McGuane ima zanimljive karakteristike zadnjeg veznog...

Piše Slaven Alfirević
21. kolovoza 2019. - 09:34

Marcus McGuane u Hajduku?! Englez iz Barcelone B. Egzotično zvuči, katalonski izvori, redakcija Sport tvrdi kako je posao ne samo moguć, nego već sasvim pri kraju, da Marcus putuje u Split, ali je činjenica da s lica mjesta u Poljudu nema potvrde. 

Nije tako blizu. Nije uopće tako blizu!?

Može bit da na kraju balade McGuane dođe, ali barometar koji pokazuje tijek “mercata” jučer oko 19 sati nije tako pokazivao. Međutim, ostavimo vrata odškrinuta, tako nas povijest uči, nagla promjena vremena je uvijek moguća.

Uglavnom, radi se o tome da se igrač Barcelone B, 20-godišnji defenzivni vezni Marcus McGuane, dovodi u kontekst Hajduka.

Rođen 2. 2. 1999. u Londonu, u ranijem uzrastu reprezentativac Irske “do 17” (tri nastupa) i potom mlađih uzrasta Engleske (20 nastupa, mijenjao je zastavu), bio je član Arsenala, ali zadnjih godinu i pol Barcelone B, te po katalonskim izvorima sklon dolasku u Hajduk.

Opet jedan iz Barcelone B, poput Borje Lopeza?! U svakom slučaju Marcus McGuane je ime koje se spominje u kontekstu dolaska u Hajduk. Za Arsenal je dvaput zaigrao za seniore, ujesen 2017. u Europskoj ligi protiv BATE Borisova i Crvene zvezde, onda ga je uzela Barcelona. I za njene seniore je upisao nastup, u katalonskom kupu, neslužbeno, ali je igrao za B momčad.

Boro Primorac jest bio u Arsenalu, ali ne treba ga s tim povezivati, dok je Goran Vučević glavni skaut u Barceloni i lako je zaključit da su pričali o tome.

McGuane ima zanimljive karakteristike defenzivnog veznog (ali tu su i Nejašmić i Jurić), katalonski Sport piše da putuje u Split, splitski dojam je da posao njegova dolaska – još nije izgledan. A klupko će se brzo odmotati.

Eduok je bio top-igrač i top-želja i sakrili su ga u Poljudu kad je došao, a McGuane bi bio potez za probu, potencijalno je zanimljiv, ali nije “must-have”, dapače, ako bude, bit će.

#HAJDUK#MARCUS MCGUANE

Izdvojeno

01. srpanj 2020 08:29