StoryEditor
Hajdukostao gladan

Eduok nije došao na doručak, Tudor ga izbacio iz momčadi za utakmicu s Lokomotivom!

Piše Frane Vulas
20. lipnja 2020. - 14:03
Vojko Bašić/HANZA MEDIA

Trener Hajduka Igor Tudor izbacio je Samuela Eduoka iz momčadi koja će se sutra suprostaviti Lokomotivi. Nigerijskog napadača Tudor je eliminirao s liste putnika koji danas putuju prema Zagrebu.

Na službenoj stranici kluba pojašnjeno je da je riječ o opetovanom kršenju klupskog pravilnika, odnosno discipline. Kako pak neslužbeno doznajemo, iz pouzdanih izvora, Eduok se uopće nije pojavio na momčadskom doručku prije treninga i polaska na put.

Međutim, nije mu to bio prvi sličan prekršaj. Već je ranije znao kasniti na slična momčadska okupljanja i bio je tada upozoravan zbog toga. No, ponovio je sličan prijestup, dapače ovaj put se uopće nije pojavio, i zbog toga ga je Tudor kojem je prekipjelo oštro sankcionirao.

Neće stoga Eduok biti u konkurenciji za važan susret na stadionu Kranjčevićevoj ulici. Trener Hajduka želi imati momčad maksimalno fokusiranu na vrlo bitan dvoboj u borbi za drugo mjesto i plasman u Ligu prvaka.

Prije Lokomotive nije tolerirao nikakvo iskakanje iz tračnica, kamoli nedolazak. Od igrača koji je na početku sezone stigao uz veliku pompu, od najskupljeg igrača u svlačionici, ukupno se očekivalo mnogo više iako je zabio ukupno devet pogodaka.

Eduok je samo na startu svoje poljudske avanture donekle opravdavao svoj angažman. Uglavnom se teško uspijeva izboriti za mjesto u početnoj postavi, a kada igra ne polazi mu za nogom dokazati trenerima da nisu u pravu. Najbolje igre realizatorski je pružao baš na počecima angažmana Damira Burića odnosno Igora Tudora na Poljudu, a od tada je postupno blijedio u oba slučaja. Od najskupljeg igrača prometnuo se u problem.

Tudor je Eduoka izbacio iz konkurencije za susret protiv Lokomotive. Vidjet ćemo kada će Nigerijac biti ponovno u kadru, pomilovan, što će naravno ovisiti i o njegovom ponašanju. Sljedeći susret nakon večerašnjeg Hajduk igra protiv Slaven Belupa, već u petak 26. lipnja na Poljudu.

Na put je Tudor poveo 21 igrača među kojima pored Eduoka nisu bili ni kartonirani Hamza Barry, te ozlijeđeni Nihad Mujakić i Stefan Simić.

#HAJDUK#SAMUEL EDUOK

Izdvojeno

02. srpanj 2020 22:54