StoryEditorOCM
Hajdukmožda i presudni

Dvoboj golgetera u Gradskom vrtu: svaki na svojoj ofenzivnoj poziciji udarni su članovi svojih momčadi

Piše SLaven Alfirević
11. ožujka 2023. - 08:00

Sudar je Hajduka i Osijeka u osječkom Gradskom vrtu i ne možeš zaobići da je to i dvoboj Marka Livaje i Mije Caktaša. Dva hajdukovca naša, iz splitske okolice, dvoboj Kaštelanina i Dugopoljca.

Ne izravno, na daleko, ali svaki na svojoj ofenzivnoj poziciji udarni su članovi svojih momčadi. Livaja je dvije godine zakon Hajduka, a Caktaš je ranije bio i te kako važan u bijelom dresu, ali dalje nije produžio nakon zime 2021. godine. Nisu se dogovorili oko nastavka suradnje, tako je najlakše reći, bez obzira što je povuci-potegni potrajalo neko vrijeme.

Već su dvije godine prošle da je Livaja zamijenio Caktaša u Hajduku i možemo reći da je dvoboj Livaje i Caktaša na svoj način dvoboj sadašnjosti i prošlosti Hajduka.

Livaja je u startu nosio broj 11, a onda kad je Caktaš na ljeto napustio Hajduk te 2021. preuzeo je broj 10.

I sve je nakon toga povijest, sva ta priča o Livajomaniji, povratak kup-trofeja u Poljud i osvajanje titule najboljeg igrača i strijelca lige.

Caktaš je otišao u Saudijsku Arabiju, ali je nakon epizode u Damacu prošle zime došao u Osijek kao velika želja trenera Nenada Bjelice.

Sad u Osijeku više nema Bjelice, nisu dobri kao što su bili lani, ali sad imaju opet novog trenera Borimira Perkovića i Mijo im je prva violina.

Livaja pak, što uopće kazati što se ne zna: glavna je uzdanica Hajduka, čovjek preobražaja „bielih” i bez obzira što sada nisu u bajnom stanju Livaja je taj pokretač koji treba vratiti Hajduk na pobjedničke staze.

Bit će ih zanimljivo opet pogledati, nekidan u Osijeku slavio je Livaja sa 2:1, romantičari će zažaliti što obojica nisu u istom bijelom dresu kluba svoga djetinjstva i prve ljubavi, ali tako to bude u karijeri, nije sve idealno, pa su na kontra stranama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 23:27