StoryEditor
Hajdukkvalifikacije

Dosta je bilo spuštanja, niže se ne smije: Boro bi nešto dobit’ moro, pa nek’ Kek čeka...

21. studenog 2020. - 10:25
Paun Paunović/Cropix

Hajduk je skoro dva mjeseca, odnosno četiri utakmice je bez pobjede. To za Hajduk nije normalno, slaže se treći ovosezonski trener „bijelih”, inače šef klupske Akademije Boro Primorac.

Hajduk je sedmi na ljestvici koja nije, doduše, kompletirana, Hajduk je u manjku dvije utakmice, ali ta pozicija, kako god okrenuli, izaziva nelagodu.

Hoće li Boro Primorac pokrenuti prvu momčad Hajduka?

U reprezentativnoj pauzi Primorac je imao vremena sabrati mnoge dojmove o momčadi, izbliza, ali nije imao kompletan sastav na raspolaganju, a otpali su mu Čolina i Nejašmić. Tako to biva, pauza ne donosi puno dobra. Sad je na put poveo 21 igrača, a šansu da tu budu dao i mladima, na putu su između ostalih i Stipe Radić, Ivan Brnić, ali i 20-godišnji debitant, Dubrovčanin Vicko Ševelj. Obećao je otvarati put i mlađima.

Žrvanj (mu) se nastavlja i to punim tempom, slijede tri gostovanja redom, Slaven Belupo, Lokomotiva, pa Dinamo u Maksimiru. Prije nego što početkom prosinca Rijeka dođe u Poljud. Raspored (mu) je samo tako težak. Pa neka ćeš se, prije ili kasnije, sa svima sastati, kući i vani...

Nakon fokusa na reprezentaciji opet smo, eto, usmjereni na Hajduk: poljudski vrtlog u kojem je Lukša Jakobušić naslijedio Marina Brbića, a Boro Primorac Harija Vukasa, dok su se Mario Stanić i Ivan Kepčija spakirali i otišli.

Sad bismo rado dočekali smirivanje valova, u to ime počinju - Primorčeve kvalifikacije!

Naime, čuvar klupe do zimskog perioda ili trener na određeno vrijeme, iskusni Primorac (65) u novoj trenerskoj mladosti treba pokazati kalibar mudraca da brzo sredi situaciju.

Pisali smo: krene li Boro dobro, kome treba – Kek?!

Hoće li Jakobušić u svome „šotobraco” prijatelju pronaći i dobar rezultat utakmica, a ne samo iskričave ideje dok ćakulaju i bistre klupsku problematiku? Hoće li šef Akademije izboriti mandat kormilara prve momčadi i u proljeće?

I traži li Jakobušić istodobno i dalje trenera – trajno rješenje?

Kuloari nisu prestali upirati prstom u Matjaža Keka koji je uspješno zaokružio ciklus sa Slovenijom (0:0 u Grčkoj, plasman u B Ligu nacija). Ime Keka stoji iza kantuna, ali to Primorcu nema što smetat.

U Koprivnici se upire botun u lift, u – dizalo. Dosta je bilo spuštanja. Niže se ne smije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2021 01:02