StoryEditor
Hajduknema saginjanja

Donosimo detalje propalog posla oko Vuškovića: Torino je povisio ponudu, Hajduk na kraju odbio milijune

Piše Slaven Alfirević
1. veljače 2021. - 20:42

Hajduk je odbio tri milijuna eura za Marija Vuškovića!

Nudio je Torino, ali je to Hajduku malo, naša procjena je da bi ga „bijeli” prodali za pet milijuna eura, kao što se glas proširio po Splitu, ali i talijanskom „mercatu” gdje su mnogi koji prate iz trena u tren zbivanja na tržištu, objavili na svojim portalima.

- Torino daje između 2,5 i tri, Hajduk traži pet!

Vijest se munjevito proširila, a kako je talijansko tržište zatvaralo večeras u 20 sati, postojala je mogućnost i da posao oživi u zadnji čas, da se nađu možda na četiri milijuna eura. No, to se nije dogodilo.

Corriere Granata, a granata je tamnocrvena boja Torina objavila je, u potpisu Matteo Pedrosi na twitteru:

- Pregovori su u tijeku, radi se o posudbi s obavezom otkupa, na bazi cca 2,5 milijuna eura. Vušković je igrač rođen 2001. s mnogim već nastupima za prvu momčad i za „do 21” reprezentaciju Hrvatske...

Je li vidite koliko znači da mlad igrač uskače u prvu momčad, kakav je to izlog, pa kako nećeš skakat treneru po glavi, stavi mlade, skočit će im cijena?!

Kasnije se cifra zaokružila na tri milijuna, ali je sve to bilo malo da Hajduk proda svoj dragulj u – bescjenje.

- Nećemo olako podavati obiteljsko srebro, samo ako dođe ponuda koja bi nas izula iz cipela – otprilike je tako rekao predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić kad je ne tako davno govorio o eventualnoj prodaji Vuškovića.

A činjenica je da samo Vušković danas, iz Hajdukove posade u svlačionici, postiže kakvu-takvu milijunsku cijenu. E da je novih Palaversa ili Bradarića, mirnije bi se živjelo.

Tomislav Erceg je bio zadnjih dana u Italiji, poznat po svojim konekcijama, vezama, menadžerskim kontaktima, samo nam je kratko kazao:

- Mogu vam potvrditi da je za Vuškovića postojao interes Torina i Beneventa!

Torino je tu jači, u prednosti, Benevento bi posudio Vuškovića s mogućnošću otkupa, kod Torina se radilo o obaveznom otkupu. Tako se to radi, posudba i obveza otkupa. Malo tko odmah iskrca novac, ali uzme na sebe obvezu s bankovnom garancijom da će na ljeto zaokružiti posao. Tako svi odgađaju isplatu, ali ona dođe kad-tad.

Uglavnom, Hajduk nije pristao na tu sumu, koliko god mu novac bio potreban. No, za taj „sitniš” nećete dobiti Vuškovića, nećemo se saginjati.

U Hajduku u doba Jakobušića nipošto nemaju običaj ništa službeno komentirati dok se posao ne završi, a kako se ovaj posao nije završio, tako nemaju potrebe bilo što komunicirati. Neće ni potvrditi, ali ni demantirati.

No, jasno je da je ponuda bila na stolu, dapače rekli bismo da se u kontaktima kuhala, krčkala dan-dva, dok nije pokipjela na vidjelo.

S više strana je potvrđen interes Torina kojem treba stoper, htjeli su i Juventusova Danielea Ruganija, da ga dobiju s posudbe iz Francuske, pa su se okrenuli Vuškoviću, ali nisu htjeli dublje zagrabiti u kesu.

Torino želi obnoviti momčad, pomladiti je, pri dnu su ljestvice serie A, nekidan su promijenili i trenera, umjesto Marca Giampaola je došao Davide Nicola i u zamahu su stvaranja nove momčadi, tamo dres s brojem 10 nosi bivši Dinamov vezist Amer Gojak.

Transferni prozor zatvoren je večeras u 20 sati.

item - id = 1074868
related id = 0 -> 1137064
related id = 1 -> 1137003
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 12:07