StoryEditor
HajdukLakše se diše

Dobro se refali: najbolji lijek da se Hajduk sastane s pobjedom i popravi gol-razliku okršaj je s Interom

Piše Slaven Alfirević
11. studenog 2018. - 11:15
vd_hajduk_inter14-101118

Kad se treba refat, nazovi Inter. Za pobjedu. Za golijadu. Nije prvi put. Bivalo je u Poljudu i 7:1 i 7:2 i 5:1... Je, znao je Hajduk i izgubit, 1:4, ali su utakmice sa Zaprešićanima donosile puno golova tradicionalno. Najčešće su pune mreže bile zaprešićke.

Najbolji lijek da se Hajduk sastane s pobjedom i popravi gol-razliku okršaj je s Interom. Iz Zaprešića. Takozvani "div iz predgrađa". Ozbiljno društvo Branka Laljka i Samira Toplaka.

Koliko je sad Hajduku lakše? Pomalo. Nek ostane vjera u proljeće i da se sve još stigne popraviti. Utrka je, da ne bude zabune, prema četvrtoj poziciji.

Osim informacije da je Mijo Caktaš još jednom ostao bez kapetanske trake, treba reći da su se hajduci redom primjerno odnosili spram obaveze, dobro su i odigrali, a kad je Palaversa zabio bilo je zapravo sve riješeno.

Šiljo je na suprotnoj strani, rečeni Blažević između Hajdukovih vratnica, svo vrijeme bio puki gledatelj. Nije bilo hladno ove večeri u studenom, kao da je proljeće, pa mu je bilo ugodno.

Registrirali smo i – efekt zamotane šake. Trojica su imala "infašanu" ruku i svaki je odigrao dobro: Caktaš, pa svakako Jairo, te Jurić. Podsjetili su nas, a ima tome godina, tamo sredinom sedamdesetih kako je vezist Leal iz Atletico Madrida igrao uvijek sa zamotanom rukom/šakom, što mu je bio kao fetiš. I bio je poznat po tome. Reprezentativac Španjolske. Pitanje za "Nogometne ikone", poznati kviz...

Hajdukov gost na utakmici bez gledatelja bio je posebni gledatelj. Delegat iz Japana. Dok je japanska Kashima Antlers igrala u Teheranu finale Lige prvaka Azije, Akisha Wada bio je u – Poljudu. Voli Hajduk i to ti je.

Pisali smo o njemu nekidan da je došao za rođendan Torcide, a da ne može gledati feštu jer da nema gledatelja. Kazna je na snazi. Svejedno, ostao je turistički u Splitu. Pa ga je Hajduk pozvao u goste da mu bude među uzvanicima (smije ih biti 30) na utakmici bez publike. Lijepa gesta.

Čim pišemo o sporadičnim stvarima znači da se dotle u Poljudu odigravala uspavanka. Jednosmjerka. U ime glatke pobjede Hajduka. Ajde, da se i to dogodi.

Lakše se diše. Pomalo se i diže.

#MAXTV DERBI TJEDNA

Izdvojeno