StoryEditor
Hajdukoduševio sve

Dobro se iskalio na Šubićevcu, zasad je ponajbolji i pun pogodak Hajduka

24. srpnja 2021. - 13:00

Ostancima Livaje i Kalinića, dolaskom dugo priželjkivanog Krovinovića, povratkom i Eleza, dolascima dvostrukog strijelca protiv Lokomotive Mlakara i asistenta u ogledu protiv Tobola Lovrencsicsa Hajduk je složio respektabilnu momčad, momčad koja obećava.

Međutim, nakon prvih 180 minuta sezone dojam je da je najveće pojačanje možda momak koji na papiru i nije pojačanje jer je već bio u Hajduku, ali ne i potpuno fizički jer je prošle sezone bio na posudbi u Šibeniku. Emir Sahiti (22) oduševio je u prva dva ovosezonska ogleda „bijelih”.

Asistirao je Sahiti Mlakaru za prvi gol kontra Lokomotive, pa onda i u četvrtak za prvi gol Ljubičića Tobolu. Prva asistencija je stalno Sahitijeva. Međutim, neovisno o tome u oba susreta je bio među najistaknutijim pojedincima, odmah nakon dvostrukih strijelaca Mlakara i Ljubičića. Svidio se Sahiti brzinom, tehničkim sposobnostima, driblinzima, ali prije svega visokom razinom energije, agresije. Baš je tu često radio probleme Kazahstancima, presingom, bijegovima... Nisu imali pravog rješenja za njega.

Na poluvremenu poljudskog susreta protiv Tobola glavna je tema bila je li se teže ozlijedio Sahiti kojem se nedugo prije odlaska momčadi u svlačionicu na travnjaku pružala pomoć. Prošla sezona provedena u Šibeniku za Sahitija se pokazala kao pun pogodak sa sedam pogodaka i dvije asistencije, a on ove sezone kao veliko „pojačanje” splitskog sastava. Uostalom, u prve dvije utakmice ove sezone već je izjednačio kompletan prošlosezonski učinak u asistencijama.

U Hajduku je Sahiti od 2018. godine. Upisao je i četiri službena nastupa za Hajduk prije odlaska na posudbu u Šibenik, još u sezoni 2018/19 kod trenera Siniše Oreščanina, ali nisu to bile predstave na ovoj razini, što nisu ni mogle biti jer je skupio tek stotinjak minuta igre. A i tada je bio dvije, dvije i pol godine mlađi, neiskusniji. Za nastupe u Drugoj HNL i jednu sezonu Prve.

Već na startu prošle sezone vidjelo se kako je eksplodirao na Šubićevcu, ali ostao je ipak onaj jedan upitnik kako će reagirati po povratku na Poljud, kao i onaj na što će se uopće po pitanju Sahitija u klubu odlučiti.

Hajduk je prije mjesec dana sa Sahitijem potpisao novi četverogodišnji ugovor do ljeta 2025. godine (stari je isticao idućeg ljeta). A Sahiti je pokazao koliko mu je kaljenje u prvoligaškom Šibeniku pomoglo. Nikakvih upitnika više nema. Možda nisu u njega uperena svjetla reflektora kao u neke druge suigrače jer nije zabijao, ali obje asistencije bile su vrhunske, kao i utakmice.

Samo da nastavi kako je i započeo. ∙

item - id = 1114901
related id = 0 -> 1129181
related id = 1 -> 1129101
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 15:21