StoryEditor
Hajduksvatko svojim putem

Dječak od sedam milijuna eura predvodnik je svoje generacije, ali ne i njezin jedini produkt; Pogledajte tko je još napravio prve nogometne korake uz Bradarića

22. srpnja 2019. - 09:45

Domagoj Bradarić, dječak od sedam milijuna eura! 

U petak navečer se predstavio u Lilleu, sa crvenim dresom i svojim zastupnikom Menafom Kodrom, ali nama je više od slike s Lilleom i Melom, neka druga slika upala u oko: Domagoj kao mali dječak na slici “bilih tića”, s Vikom Lalićem. Deset godina unatrag.

To je Hajdukov izvor, vrelo talenata, tako lakše žive, stvore malog nogometaša i onda ga prodaju. Nitko se iz Hajduka ne prodaje tako dobro kao vlastiti kadar, produkt, proizvod made by Hajduk.

Reći će zli jezici, eto tko ga je stvorio, Vik Lalić, a ne Akademija Krešimira Gojuna, i neka je lopta opet postala balun, ali nije nam namjera da se sad ovdje dijelimo, kao u onoj “Ko je višje da” epizodi, kako je Miljenko Smoje nazvao jedan segment Malog mista (a ne Velog, ali misto kao misto, dođe mu na isto).

Nije sad stvar je li ga profilirala Gojunova struka, nije li ga doista Zoran Vulić kontra svih baš prvi stavio u prvi sastav nema tome ni godinu dana, nego nas fragment iz povijesti navodi da ga objavimo: kalendar Hajduka 2010. godine, u mjesecu kolovozu, evo slika Vika. Trener Lalić i mali Domagoj. A poviše je i Darko Nejašmić. Stvorio ih – Hajduk. Nemojmo da se dijelimo.

- To je bila prva selekcija godišta 1999., bili su to tek desetgodišnjaci, među njima bio je tu i mali Nediljko Labrović koji je sad vratar Šibenika, pa Josip Maganjić koji je sad u Fiorentini, Ivan Vujčić koji je bio u Sampdoriji, Duje Javorčić koji je otišao u Lazio, mali Josip Rakić, na posudbi u Dugopolju. Sve talenti, svatko ima svoj put – ispričao nam je Lalić.

- Dolazili su tu s nama i Marko Gjira i Mario Ćuže, a oni su sad u Dinamu, s time da su Ćužu posudili u Istru i danas bi mogao igrat protiv Hajduka.

- Svi su dobri na svoj način, ali mali Brada je uvijek bio poseban karakter, s odličnim radnim navikama. Takve odlike uvijek dođu na naplatu, prije ili kasnije - poentira Vik Lalić.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 19:24