StoryEditorOCM
Hajdukznačajna podrška

Dinamo i Hajduk opet u Maksimiru, po treći put u vrlo kratkom razdoblju: oko 1500 torcidaša će napuniti južnu tribinu

12. kolovoza 2022. - 23:16

Dinamo i Hajduk opet u Maksimiru, u vrlo kratkom razdoblju po treći put. Nakon svega što se dogodilo proljetos, u svibnju da sad ne ponavljamo „slučaj Desinec”, u Superkupu početkom srpnja Dinamo i Hajduk su igrali u novim okolnostima. Na scenu je stupio dogovor, protokol o organiziranju gostovanja i postupcima policije. Odigran je Superkup u Maksimiru početkom srpnja i sve je prošlo uredno.

Evo opet Hajduka u Maksimiru, u utakmici visokog sigurnosnog rizika.

Već sada je sigurno da će navijačka podrška „bijelima” bit znatna. Kao i uvijek. Nesumnjivo.

Uoči najvećeg hrvatskog derbija Dinamo je objavio da je kapacitet stadiona 23.500, prodano je do jučer preko 5000 pojedinačnih ulaznica za derbi za navijače Dinama, uz oko 4600 godišnjih ulaznica. Hajduk je dobio na raspolaganje za prodaju u Splitu 2500 ulaznica za tribinu jug, a očekuju oko 1500 navijača Hajduka na derbiju.

Održan je jučer i novi i sastanak u trokutu klubova i policije. Nema razloga da policija sukladno protokolu mijenja taktiku koja je već odnijela – pobjedu, glede organizacije zahtjevnog meča nedavno u srpnju. Svi navijači koji stižu auto-putem (ovaj put ne ide Bili vlak) bit će pokupljeni na Lučkome.

Dodatni izazov za policiju ove subote bit će svakako i prometne gužve, no to je samo izazov, ne i problem.

Policija je dala i posebnu obavijest za gostujuće navijače, pristalice Hajduka:

- ulazi u stadion Maksimir za gostujuće navijače bit će otvoreni od 19.30 sati, a u slučaju potrebe (raniji dolazak, unos transparenata) i od 19 sati;

- prihvat gostujućih navijača na NP Lučko i NP Zagreb-istok (za navijače s područja Slavonije) predviđen je od 17 sati, a navijači koji stignu do 18.30 sati bit će pravovremeno prepraćeni do tzv. “sterilne zone“ stadiona Maksimir;

- parkiralište za gostujuće navijače organizator je osigurao na prostoru poligona za obuku vozača na Borongaju i na prostoru tržnice Borongaj. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2023 03:35