StoryEditor
Hajduktaktika praktika

Digla se fibra prije Koprivnice: kako sada stvari stoje debirat će Dimitrov, Jradi glumi viroznog Caktaša

Piše Slaven Alfirević
15. veljače 2020. - 08:08
 Ronald Goršić/Hanza media

Virozni Caktaš, Nejašmić, Blagaić... Hajduk u Koprivnici, tamo gdje se, ajme, Damir Burić prvi put okliznuo ujesen. Sad ćemo izmjeriti koliko je start Igora Tudora dug i širok, u odnosu na prethodnika...

Dosad je sve divno i krasno, “clean sheet” što bi rekao Tudor, čiste mreže i maksimalnih šest punata, a treba pobjeđivati i dalje, nakon hvalospjeva za bržih, boljih nego dosad, prvih 45 minuta protiv Lokomotive. Razgovorljiv Tudor na pressici, otklonio je dileme i insinuacije, slao poljupce novinarima na odlasku, veseo, atmosfera je odlična, radna, kaže. Ima problema u postavi, ne samo da je Stipe Radić slomio nos još protiv Lokomotive i s time se ne može igrati, a Nihad Mujakić je pocrvenio, s time se ne smije igrati, nego je i viroza napala “bijele”, što nije čudno u ova doba godine.

Zašto ne biste vjerovali doktorima, liječnicima - otklonio je svaku novinarsku sumnju da su neki nedajbože namjerno virozni, Tudor je bio eksplicitan. Caktaš, Nejašmić i Blagaić. Druže se skupa, “takala” ih viroza, komentiralo se. Uglavnom, Mijo Caktaš je među viroznima, alfa i omega sastava, nedavni kandidat za najboljeg sportaša Dalmacije, ali i mali Jale, Jakov Blagaić, koji bi u projekciji Miju mogao mijenjati, makar rolu s klupe da odigra. Te Darko Nejašmić, koji u dva kola nije ulazio, pa neki drugi ionako imaju trenutačno važnije uloge.

Zato je kombinacija, igra se bez Caktaša, da u veznom redu budu iskusni, Barry, Jurić i Jradi, s time da Jradi može igrati isturenije, konačno na prirodnoj poziciji, iza dva špica, takvog su ga kupili, pa ga svejedno gurali na opskurne radove u sredini terena ili pak na lažno krilo gdje bi bio ni pirka, ni kanjac, ni režiser, ni krilni napadač, nego bi – pada nam na pamet pokojni Stanko Poklepović – popunjavao prostor. Lijep izraz. Popunjavati prostor.

Sastav se može detektirati po određenim znakovitim pojavama, na proslavi rođendana kao kapetani bili su Josip Juranović i Hamza Barry, Mijo Caktaš virozan, pod fibrom odsutan. Na proslavi Karlovačkog piva, sponzorskog ugovora, manekeni prve momčadi Nihad Mujakić i Stefan Simić, oni koji nisu u kadru za utakmicu, što zbog kartona, što zbog fizičke spreme, Simić je, naime, tek počeo.

Među stoperima Tudor je zaštitio u izjavi i mladog Marija Vuškovića, nije sasvim spreman, pa bi radije u žrvanj poslao Kristiana Dimitrova. Kako će onda sastaviti stopersku Maginot-liniju trojice? Ardian Ismajli i Kristian Dimitrov, a unutra još libero Stipe Vučur (po nama se svidio i protiv Dynama iz Kijeva i u Varaždinu), ali svoje minute možda dobije ili čak pravu šansu Lumbardh Dellova; ima nešto u tom čvrstom momku, još jednom Albancu.

Što se tiče napada, o Jairu se više ne govori, ima bit da je Jairo otklonio kombinaciju da živi u Almatyju, u Kazahstanu, bolje mu je u Splitu, na - Žnjanastanu. Zacijelo čeka neku zapadniju opciju, Španjolsku, kad bude. Jairo i Eduok, to bi trebalo bit’ ok. Premda Tudoru nije lako, jer suočio se s prvim odljevom prvotimaca iz ovog ili onog razloga, ozljede, kartoni, bolesti, ćakule, tipično prvenstvo, trebaš u datom trenutku i kad nije idealno, izvlačiti najbolje. Jer tko te kasnije pita što je bilo. Evo da vas sad pitamo kako je to bilo ujesen u Koprivnici, ljetos, biste li se sjetili...

Znate samo da Hajduk nije uspio, ostalo je zaboravljeno. Taktika 3 – 5 – 2 trebala bi svakako dati novu potvrdu da se raste i napreduje, kako je Tudor u dobrom raspoloženju i najavio.

Izdvojeno

12. srpanj 2020 03:19