StoryEditor
Hajdukčeka dobru ponudu

Debitirao je za reprezentaciju kada i Vlašić, svi treneri Bijelih su ga cijenili, odbio je Hajdukovu ponudu, a sada, sto dana nakon odlaska iz Splita, Fran Tudor je još uvijek bez kluba

9. rujna 2019. - 12:52

Mogao bi u rubriku gdje su, što (ne) rade. Fran Tudor, naime, odavna nije u žarištu interesa, pomalo već zaboravljen, a do jučer se nije plasirao ni u jedan novi klub, nakon što je još u zimu poželio, a na ljeto i učinio, da ne produži ugovor s Hajdukom.

Volio ga je i cijenio Siniša Oreščanin, pod Damirom Burićem je svojedobno procvao i da ga je dočekao ne bi bilo hladne zime; uz Burića je postigao slavni gol protiv Dinama u pobjedi 1:0 u proljeće 2016., a za reprezentaciju je 2017., doduše u eksperimentalnom sastavu, debitirao kad i Nikola Vlašić, protiv Meksika u Los Angelesu u pobjedi 2:1, još kod Ante Čačića.

I kad smo jučer slavili Nikolu Vlašića i prebirali kakve su brojke i (s)lova kod Niksija, prisjetili smo se da je debitirao kad je Fran Tudor zabio gol za repku!

A gdje je danas Tudor? Eno ga u Zagrebu. Mogao je ostati u Hajduku, ugovor je bio na stolu, ali se nakon premišljanja zahvalio na korektnoj Hajduka i odlučio da – ostat neće. Istodobno, Oreščanin je dobio dozvolu da Tudora kao svoga oslonca koristi u sastavu bez obzira što će Tudor kao slobodan igrač u lipnju otići bez odštete.

Tako je sve bilo, međutim, evo sada, skoro 100 dana u prijelaznom roku ništa nova. Tudor je odbijao ne samo neke, nego mnoge kombinacije i mogućnosti, želeći sve nešto bolje.

Možda je u priči oko Tudora i Hajduk mogao ranije, čvršće reagirati i zavezati ga novim ugovorom dok je sve to bilo još vruće: recimo lani u ova doba, dok je vladao Jasmin Huljaj, a trener bio Željko Kopić, no ubrzo je u Tudoru proradila misao da u poodmakloj fazi posljednje sezone ugovor ne treba produživati. Jer, u lipnju će biti slobodan kao ptica.

No, što je uradio? Ništa (još) nije poentirao. Fran Tudor je kod kuće u Zagrebu i sam, ili uz svoje stručne pomagače održava kondiciju.

Spominjao se Lech Poznan, pa Strasbourg i Angers u Francuskoj, Lokomotiv Moskva, raspitivao se i španjolski klub Tenerife, s Kanarskih otoka, a naposljetku je bila živa turska opcija i Fenerbahce, isti taj "fenjer iz bašče" koji je zadnjeg dana prijelaznog roka poželio i Ivana Strinića.

Uvijek bi nešto ispalo - ispod očekivanja. Uglavnom, Tudor se i dalje nada.

Hajduk je svršetkom sezone, odnosno prvog dana srpnja objavio kako Mirko Ivanovski, Andre Fomitschow i Fran Tudor više nisu članovi "bijelih", nek' im bude sa srećom.

Zanimljivo je da se tek prije dva dana s popisa besposlenih konačno skinuo Mirko Ivanovski, sjeverno-makedonski centarfor otišao je u mađarski Diosgyoer iz Miskolca, "strašni Diožder" kako ga je prozvao Mali marinko, alias Miljenko Smoje u doba kad je Hajduk igrao protiv njih u Kupu kupova u sezoni 77/78 i eliminirao Mađare tek boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Eto Ivanovskog u zemlji u kojoj je s Videotonom i Joanom Carrillom bio prvak u sezoni 14/15.

A poput Tudora klub još nema ni Andre Fomitschow, lijevi bek, Nijemac rođen u Dresdenu, porijeklom iz St. Peterburga (što bi rekao, kod kuće mu se ruski govori). Slobodan na burzi transfermarkta. Nova družina mu još nije obznanjena. 

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 02:28