StoryEditor
Hajdukne igraju brojke, ali...

Dani Olmo skuplji je od cijele momčadi Hajduka, a čak sedam dinamovaca skuplje je od Bradarića, najvrijednijeg igrača na Poljudu

Piše Frane Vulas
21. studenog 2019. - 13:03

U derbiju će prvoplasirani Dinamo ugostiti drugoplasirani Hajduk. Na tablici "modre" i "bijele" dijele četiri boda (Dinamo ima i susret manje), ali na tablici transfermarkta, procijenjene vrijednosti nogometaša ta razlika je osjetno veća.

Prema vjerojatno najpoznatijoj svjetskoj stranici koja se bavi vrijednostima na tržištu nogu momčad Dinama procijenjena je na 107,3 milijuna eura. S druge strane Hajduk se prema istom izvoru procjenjuje na 26,65 milijuna.

Po nekoj gruboj računici po vrijednosti momčadi Zagrepčani Splićane "šišaju" otprilike oko četiri puta. Dinamo je četiri puta vrijedniji.

Međutim, taj jaz još se čini većim kada pod povećalo stanu i pojedinačne vrijednosti nogometaša. Samo Dani Olmo (21) procijenjen je da vrijedi više nego cijela momčad Hajduka. Novopečeni španjolski reprezentativac procijenjen je na čak 30 milijuna eura.

Za usporedbu najvrijedniji od "bijelih" je Filip Bradarić (27) koji je na Poljudu na posudbi iz Cagliarija, a smatra se da "piza" 4,5 milijuna eura. Idući je Mijo Caktaš (27) koji vrijedi 3,5 milijuna eura.

Dinamo ima ukupno sedmoricu koji vrijede više od najskupljeg od "bijelih" Bradarića, to su još i Livaković, Theophile-Catherine, Ademi, Gojak, Oršić i Petković. Naravno, nisu procjene transfermarkta uvijek baš točne.

Pogotovo kada su u pitanju talentirani mladi, tek afirmirani ili nedovoljno afirmirani igrači (obično se njihovom prodaju zaradi mnogo više od procjene kao u slučajevima Ante Palaverse, Domagoja Bradarića...), kao i oni kojima se bliži istek ugovora (pa je odšteta manja) i slično. Međutim, u najvećem su broju slučajeva dobar putokaz, daju dobru sliku.

#HAJDUK#DINAMO#DANI OLMO

Izdvojeno

05. srpanj 2020 03:09