StoryEditorOCM
Hajdukdražba u 13 sati

Dan odluke, hoće li Naš Hajduk kupiti Štimčeve dionice Bijelih?

30. ožujka 2023. - 07:30

Dionice Hajduka kojima je dosad vlasnik bio Igor Štimac danas idu na ‘bubanj‘, na javnoj dražbi koja će se održati u Zagrebu dobit će novog vlasnika.  

Zbog izgubljenog sudskog spora s poduzetnikom Dragutinom Kamenskim, vlasnikom velike građevinske tvrtke Kamgrad, i ovrhe nad imovinom ostao je nekadašnji hrvatski izbornik Štimac bez 2000 redovnih dionica Hajduka koje čine 0,37 posto temeljenog kapitala ‘bijelih‘. One će danas biti predmet javne dražbe koju je za 13 sati u svojoj centrali oglasilo Investicijsko društvo HITA-Vrijednosnice sa sjedištem u Zagrebu.

Početna cijena po dionici bit će 61,80 eura odnosno početna cijena za svih 2000 dionica je 123.600 eura. Ako na prvoj dražbi ne bude zainteresiranih za dionice koje je imao današnji izbornik reprezentacije Indije, postupak će ići dalje, a početna cijena će se smanjivati.

Što se tiče vlasničke strukture Hajduka Grad Split je većinski vlasnik s 65,92 posto dionica, a Udruga Naš Hajduk koja zadnjih godina sustavno povećava svoj udio otkupljivanjem dionica je na 30,12 posto. Prije dva tjedna pitali smo Naš Hajduk o mogućem interesu za kupnju novih dionica.

- Kao i uvijek, pratimo sva zbivanja relevantna za vlasničku strukturu i dionice – odgovorili su nam tada iz Našeg Hajduka.  

Nekadašnji nogometaš, trener i sportski direktor Hajduka Štimac svojevremeno je dionice dobio u postupku preoblikovanja Hajduka kada je svoja ulaganja odnosno potraživanja prema klubu pretvorio u dionice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. svibanj 2023 02:57