StoryEditor
Hajduktrener bijelih

Dambrauskas nakon derbija nije bježao od odgovornosti, prokomentirao i pogrešku Awaziema: ‘Ja sam kriv za poraz, ali imamo šansu protiv Villarreala‘

13. kolovoza 2022. - 23:43

Valdas Dambrauskas, u press-salonu Dinama poslije utakmice, pričao je:

- Htjeli smo pozitivni rezultat, ali to nismo uspjeli. Formacija? Ma ona nije toliko nova za nas, možda malo skrivena. Ako umjesto Simića stavite Melnjaka, onda smo tako igrali puno puta. Mi smo to trenirali, nije to bilo ništa što nismo igrali do sada. Neutralizirali smo Dinamove najbolje stvari, ali oni su postajali sve bolji i bolji, mi smo morali bolje zatvarati bokove i reagirati na ubačaje. Dinamo je bio agresivnija i bolja momčad, nismo se uspjeli povezati, kontrolirati posjed lopte. 

Primili ste golove na brzinu?

- Raspali smo se u tri minute, ali ja isto čestitam svojim momcima. Poslije Dinamova preokreta na 2:1 opet smo počeli igrati i imali sjajnu, veliku priliku Livaje. Žao mi je što je ovako ispalo, ovo je moja odgovornost. Nisam trener koji će braniti rezultat 2:1, tražim solucije, želio izjednačiti, preuzeo rizik. Nedavno je slično u finišu bilo 1:1, krenuli smo na sve ili ništa, pa primili dva gola. Baš slično i večeras. No, nismo momčad koja se želi braniti, tko zna što će se dogoditi sljedeći put. Dinamo je bolja momčad, rezultat sve kaže, ali mislim da smo s malo više sreće mogli imati bolji rezultat.

Kako komentirate svoje poteze, kažete da ste vi krivi, odgovorni?

- Radim puno pogrešaka. I danas i svaku utakmicu, ako tako gledate. Stvarno sam htio da imamo više energije, vjere u sebe, vjere u svoje suigrače. Možemo nekad izgubiti utakmicu, ali bez obzira što smo vodili, nismo igrali dobro u prvom poluvremenu. Puno puta smo igrali ovdje, a večeras smo baš imali najviše pravih šansi. Imali smo te prilike Biuka, pa onu Livaje u samoj završnici, on to valjda od sto puta zabije svih sto puta, no sada je bilo drugačije. Ubio nas je taj nastavak, te tri minute u kojima smo se pogubili. Ostale su još 33 utakmice u prvenstvu, ništa se neće riješiti vrlo brzo, neće ova utakmica imati veliki utjecaj na konačni poredak u prvenstvu.

- Villarreal? To je velika europska utakmica, u njoj nemamo pritisak, sigurno da ih respektiramo, to će za nas biti veliki izazov. Moramo se podići što je brže moguće.

 

- Awaziem? Da, pogreške se događaju, svatko ih radi. Mi znamo kakav je on igrač, iskusan, pun energije, jako je dobar igrač. Možemo ga koristiti i kao "šesticu", zadnjeg veznog. Imamo velika očekivanja od njega, sada mu se dogodila ta pogreška, bit će on puno bolji, još se nije snašao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2022 20:36