StoryEditor
Hajdukjoš se vuku repovi

Dajte nam tu majstoricu: bila bi to prava poslastica, najveće nade Hajduka i Dinama u borbi za najveći ulog

26. svibnja 2020. - 10:03
Vladimir Dugandžić/HANZA MEDIA

Juniori Hajduka jučer ujutro počeli su s treninzima. Njihovi vršnjaci iz Dinama isto su napravili još prošlog tjedna. Čini se da nema više nikakvih sportskih prepreka da se u dogledno vrijeme odigra spominjana majstorica Hajduka i Dinama za plasman u juniorsku Ligu prvaka.

Podsjetimo, u trenutku prekida juniorskog prvenstva Hajduk je vodio sa 42 boda iz 17 susreta, drugi je bio Dinamo koji je osvojio 40, ali je i odigrao susret manje. S obzirom na veliki ulog, mogućnost igranja Lige prvaka, krenule su potom i razne kalkulacije. Hoće li se zbog prekida prvenstva ta prilika ukazati prvoplasiranom Hajduku ili ipak Dinamu koji ima bolji učinak osvojenih bodova po susretu ako bi se gledao taj kriterij...?

HNS je već ranije presjekao tek da nastavka prvenstva (u svim kategorijama mladeži) neće biti. Iz Hajduka su se već tada, prije dvadeset dana, jasno oglasili.

Nema prepreke za igranje

- Najbolje rješenje je odigravanje majstorice u trenutku kada se stvore uvjeti za to. Priželjkujemo odigravanje majstorice kako bi mladi igrači obiju momčadi dobili priliku da na zelenom terenu, a ne za zelenim stolom, odluče o prvaku – poručio je voditelj Akademije Hajduka Boro Primorac.

A u međuvremenu su se stvorili uvjeti, odnosno bit će posve prisutni kada se zahuktaju treninzi. Nakon više od dva mjeseca stanke nogometaši Hajduka II, juniori “bijelih” i juniori II od jučer su ponovno u pogonu. Juniori trenera Marijana Budimira u 8.30 sati izašli su na teren kao i juniori II Mislava Karoglana.

- Odlučili smo već početi pripreme za sljedeću sezonu, priključili smo dosta igrača iz juniora II i kadeta. Voljeli bismo svi da smo prošlu sezonu završili na terenu. Još ne znamo što će biti s time, da li će se možda igrati majstorica kao što i naš voditelj Akademije želi. Ako je budemo igrali tada će nam se priključiti igrači koji su se priključili B momčadi za sljedeću sezonu – rekao je trener Budimir.

Najiščekivanija utakmica ljeta

S druge strane juniori Dinama treninzima su se vratili još u utorak 19. svibnja. Dakle, samo se čeka odluka igra li se. Dojam je da bi to uz televizijski prijenos mogla biti najiščekivanija utakmica ljeta (do onih raspleta derbija oko borbe za Europu u prvenstvu), pa čak i od utakmica završnice kupa u kojima ipak nema dva najveća hrvatska kluba Hajduka i Dinama.

Bila bi to prava poslastica, najveće nade u borbi za najveći ulog – Ligu prvaka. Cijela sezona stane u devedeset minuta.

Izdvojeno

06. kolovoz 2020 07:46