Sport Hajduk

Bolja ponuda

Trećeligaš ostao bez trenera: Mislav Karoglan u Hajduku preuzima juniore 2

Bolja ponuda

Stanovi prolaze kroz dane u kojima nemaju previše dobrih vijesti, jedna od njih je odlazak trenera Mislava Karoglana, koji je osobnom zamolbom s NK Zadar postigao sporazumni raskid ugovora. I sada se vraća kući u Zmijavce.

- Iskreno mi je žao što neću nastaviti projekt započet u Zadru. Mislim da smo prošle sezone postavili dobre temelje i s kvalitetnom nadogradnjom ovog ljeta, sigurno bismo se sljedeće sezone borili za vrh Druge HNL. Planirao sam ostati i već naveliko razmišljao o svemu tome, ali nažalost, ta priča s nedobivanjem licencije sve je promijenila – otvoreno će Karoglan, koji je u svojem zahtjevu kao jedan od razloga naveo činjenicu kako želi biti bliži svojoj obitelji...

- Obitelj je u mom životu na prvom mjestu i s obzirom da imam jednogodišnjeg sina, odlučio sam se vratiti kući i pronaći posao negdje bliže. Svakako, Zadar je za mene bio veliko iskustvo i nadam se da ćemo se ponovno sresti u nekim boljim okolnostima. Želim se zahvaliti svim mojim igračima i suradnicima te direktoru Svetku Ćustiću, koji mi je pružio priliku i vjerovao u mene. Zadru od srca želim sve najbolje i da se što prije vrati tamo gdje mu je mjesto, a mi ćemo sigurno ostati u kontaktu i daj Bože da se naši putevi uskoro ponovno sretnu – kazao je trener Karoglan.

Spominje se i posao u Splitu, u Hajduku? Javljaju nam iz Slovenije da u Poljudu pripremaju i drugu momčad juniora, poseban pogon, trener te momčadi juniorskog uzrasta postaje 36-godišnji Mislav Karoglan. On je bio trener Zadra, a kao trener Croatije iz Zmijavaca proglašen je i za najboljeg trenera Dalmacije kad je postao prvak Treće lige.

- Davno smo imali neke razgovore, ali ništa posljednjih dana. Ne znam... - kazao je Karoglan.

U klubu ne skrivaju kako je Karoglan bio opcija na kojoj žele graditi nove temelje kluba, uostalom pod njegovim vodstvom igrao se dobar nogomet na Stanovima.

– Teška srca sam prihvatio ovu odluku, jer sam siguran da smo napokon pronašli mladog, kvalitetnog i ambicioznog trenera, s kojim bi momčad napredovala i koji bi napredovao zajedno s klubom i planirali smo potpisati višegodišnji ugovor. Kako se sezona primicala kraju, dobivali smo pohvale sa svih strana za stil igre i izvedbu, a i konačan rezultat je bio onakav kakvog smo očekivali. Nažalost, izbacivanje u treću ligu je težak udarac, kako za cijeli klub, tako i za trenera i naše igrače, od kojih će neki sigurno napustiti klub, što je normalno. Poštujem trenerovu odluku i želim mu sve najbolje u budućnosti, a on zna da su za njega vrata Zadra uvijek otvorena – kazao je Svetko Ćustić, direktor kluba.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk