Sport Hajduk

bivši trener bijelih ističe

Burić: Caktaš je najkreativniji igrač Hajduka, zašto se nije gledala njegova plaća kad je zarađivao 5 tisuća kuna?

bivši trener bijelih ističe

Damir Burić vodio je Miju Caktaša u Hajduku u sezoni 2015/16. Caktaš je tada igrao najbolji nogomet karijere koji mu je u siječnju 2016. i donio transfer u Rubin iz Kazana.

- Caktaš je kod mene igrao fantastično, bio je i reprezentativac. Gledao sam ga malo drugačijim očima. Trudio sam se proniknuti u njega kao igrača, ali i kao osobu. Vrlo je bitno shvatiti igrača kao osobu, kako funkcionira. Već u ono vrijeme shvatio sam da će Mijo daleko dogurati ako nastavi dobro raditi. Bilo ga je bitno staviti u neke radne okvire, uspjeti u tome da shvati što točno od njega tražiš i da sam shvati što je za momčad i njega dobro. Mislim da sam tada s njim u tome uspio – priča nam Burić, donedavno trener njemačkog Greuther Fürtha. Već do polusezone i odlaska u Rusiju Caktaš je te sezone u Europi, prvenstvu i kupu zabio čak 13 golova za Hajduk.

- Vjerovao sam u njega, više nego on sam u sebe. Imali smo dogovor da će mi za svaki postignuti gol darovati bocu vina. Mogao sam tada s njim otvoriti i vinski podrum!  Mislim da tada nije bio ni svjestan svojih mogućnosti. Tu kreativnost, osjećaj za prostor, realizaciju nemaju drugi igrači Hajduka. Uspoređivao sam ga po tome još tada s Bayernovim Thomasom Müllerom – prisjetio se Burić, pa naglasio:

- Nikad s njim problema nisam imao. Hajduk može imati samo jednog kapetana, a to je on. Nisam dugo bio tu pa možda ne razumijem sve što se događalo, ali po kvaliteti, stažu, po tome da je tu i ponikao... nitko to ne zaslužuje više. Veseli me vidjeti ga opet u ovakvim izdanjima. Najkreativniji je i najbolji igrač Hajduka. Igrama to pokazuje i dokazuje. Trebali bismo ga više respektirati, igrački i kao osobu. Onda bi mogao Hajduku dati još više. Prerastao je HNL.

Sve priče i pričice oko Caktaševog ugovora za Burića, koji je većinu igračke i trenerske karijere proveo u Njemačkoj, stale su u jednu rečenicu:

- Zašto se nije gledalo koliko treba zarađivati kad mu je plaća u Hajduku bila pet tisuća kuna?

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk