Sport Hajduk

istekao rok za prijave

Hajduk traži predsjednika: Mamić nije među kandidatima, Brbić prvi favorit

istekao rok za prijave

Marin Brbić veliki je favorit za preuzimanje pozicije predsjednika uprave Hajduka. Očekuje se kako bi bivši prvi čovjek “bijelih” trebao biti ponovno izabran na izborima za čelnog čovjeka kluba, a poslije osam dana trajanja javnog natječaja za podnošenje prijava za kandidaturu, roka koji je istekao jučer.

Još bi se koji dan trebalo pričekati da sve poslane prijave pristignu u klub, da pristigne sva pošta s prijavama i dokumentacijom, jer 26. veljače bio je rok za podnošenje prijava. Do sinoć su prijave mogle biti poslane, a pristizat će i idućih par dana. Prema neslužbenim informacijama u petak bi se trebalo službeno znati koliko je zaprimljeno prijava natječajem. Pa, pričekajmo otvaranje kuverti...

Slijede razgovori 

Potom će uslijediti razgovori s kandidatima. Predsjednik NO-a Benjamin Perasović već je ranije najavio kako očekuju da bi klub novog predsjednika trebao dobiti u ožujku. Ujedno je tom prigodom, u sklopu želje da se uspostavi sustav u klubu, najavljeno i da ubuduće predsjednik kluba trebao imati i svoga imenovanog zamjenika, u funkciji tehničkog direktora ili nekoj drugoj ulozi.

Gotovo od starta, otkad je objavljena odluka o razlazu s dosadašnjim predsjednikom uprave “bijelih” Jasminom Huljajem, Brbić slovi za favorita. Sve drugo osim njegovog izbora, pa i odustajanje, u ovim trenucima slovilo bi ipak za iznenađenje.

Brbić se jesenas već kandidirao za mjesto člana NO-a Hajduka, ali je vrlo brzo njegova prijava tada odbačena. Zbog apsurdnog razloga, naime zbog prekršaja koji je “skrivio” 2012. godine kao tada odgovorna osoba - predsjednik Hajduka. 

Zoran Mamić nije među kandidatima

Naime, Zakon o sportu zaprijećuje rad osobama koje su u protekle tri godine pravomoćno kažnjene zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. A Brbić je kao tadašnji predsjednik, odnosno odgovorna osoba, bio prekršajno kažnjen (s 1250 kuna) zbog utakmice iz 2012. kada Hajduk zbog financijskih problema nije imao dovoljno zaštitara.

Ali, zakon je zakon. No, taj trodišnji rok je istekao 14. siječnja (kazna je postala pravomoćna 14. siječnja 2016.). A tri godine nakon što je njegov radni put u Hajduku naprasnom smjenom od strane tadašnjeg NO-a prekinut, mogao bi biti sada nastavljen.  

Spominjao se u kuloarima i bivši član NO-a Hajduka uspješni splitski poduzetnik i predstavnik najvećeg sponzora kluba tvrtke Tommy Zoran Mamić, koji se nedugo nakon smjene Brbića i povukao s funkcije, ali kako neslužbeno doznajemo nije među kandidatima. 

Od kandidata koji su potvrdili svoju prijavu na natječaj se javio Marijo Paladin, poput Brbića također kandidat na jesenskim izborima za mjesto u NO-u Hajduka, te ujedno i on ima iskustvo rada u sportu. Paladin ima bogato menadžersko iskustvo u industriji proizvodnje hrane, brodograđevnoj industriji, graditeljstvu, ali i u sportu kao bivši tehnički direktor RNK Splita. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk