Sport Hajduk

komentar frane vulasa

Ovako razigrani, rastrčani, moderan, samopouzdan, čvrst Hajduk već dugo nismo gledali

komentar frane vulasa

Hajduk je sve bliže Europi, na tablici, ali napokon i na terenu. Mnogi će sad pomisliti da ovaj dolje potpisani opet piše piz......, ali samo oni koji nisu odgledali utakmicu. Najbolje Hajdukovo izdanje ove sezone. Ovako razigrani, rastrčani, moderan, samopouzdan, čvrst Hajduk već dugo nismo gledali.

To je pokazala i rekacija publike na poluvremenu i na kraju susreta. Naravno, za "europsku" utakmicu treba i dobar protivnik poput uvijek opasne Lokomotive koja bez obzira što sve mislili o modusu operandi tog kluba vrvi od talenta i kvalitete. Dobro rade u tom dijelu, a vidi se i ruka trenera Tomića. A treba i dekor poput poljudskog. Preko 17 tisuća gledatelja na utakmici šestoplasirane momčadi HNL-a nakon "serije" od jedne pobjede!?! Samo u Splitu. Ali neće još dugo. Ovaj Hajduk biti tako nisko.

Četvrto mjesto koje bi trebalo značiti Europu (ovisno i o raspletu kupa) Hajduku sada bježi samo pet bodova, a petoplasirana Gorica sada bježi samo bod. Na kraju su navijači i poručili: "Sretan ti rođendan!". A onda su i najavili subotnji derbi u Rijeci ("neka neka nek se zna...").

Naravno, i jučer je bilo crnih rupa, pogrešaka. Prije svega problema u realizaciji. Spašavao je i Posavec kada je stisla Lokomotiva. Još je mnogo posla pred trenerom Oreščaninom i njegovim stožerom. Tek su na početku, još stoji ploča "radovi u tijeku". Ali ovaj Hajduk pokušavao je igrati suvremen nogomet, iz prve, bez davljenja lopte, s hitrim izlaskom u napad... Na kraju je pokazao i karakter, staloženost. To budi nadu. To je Hajduk kakav želimo gledati. A radovi se dijelom sada već moraju prebaciti i na zaustavljanje euforije. I vrlo važna crta za kraj, i drugu utakmicu zaredom pobjedu je "bijelima" donio najosporavaniji – Caktaš. Šuti i zabija

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk