Sport Hajduk

bijeli centarfor

Ivanovski optimist uoči nastavka sezone: Samo da me krene, vidjet će Bog da se trudim, sve će ulaziti

bijeli centarfor

Ako je netko dužnik od jeseni, onda je to Mirko Ivanovski. Makedonski centarfor stigao iz Slaven Belupa trebao je biti golgeter jeseni "bijelih", ali njegov se brojač zaustavio na jedva pet golova. Ispod očekivanja za predatora šesnaesterca, s kakvom je etiketom stigao iz Koprivnice.

Ivanovski kao da opet nije u prvom planu, jer muči ga i upala mišića aduktora i tetive pubične kosti, pa je i on poput kapetana Josipa Juranovića bio na pregledu magnetskom rezonancom u Antalyji i predviđen mu je tjedan-dva pauze.

- Mučio sam se protiv Dinama iz Bukurešta, vidim da ne mogu pošteno potrčati, pa daj da vidim u čemu je stvar. Otišao sam na pregled i trebam malo pauzirati. Bit će to brzo sve u redu.

Preskače test-utakmice (nema odjednom ni Gyurcsa) i potraga je za novim rješenjima. Međutim, Ivanovski je uvjeren da će brzo vratiti svoje mjesto.

- Dat će Bog, kad te krene možeš igrati gdje hoćeš i kad hoćeš. A dat će Bog, jer vidi da se trudim i želim iz sve snage - uvjeren je.

Jesen je bila razočaravajuća?

- Bilo je dosta peha za mene, najprije se igrala nekakva igra u kojoj sam ja trčao kao pas oko centra, a lopta nikako nije dolazila do mene. Ni u šansu ne bih ulazio. Ili jedva. Ja bih se izmorio trčeći, radeći oko centra, a ne bih po utakmici dvije poštene lopte uspio šutnuti prema mreži. Onda je došao trener Vule (Zoran Vulić, op. a.) i nakon Osijeka vidio je u napadu neka druga rješenja, a za mene je imao mjesto na klupi!Što se može. Sad sam na nekom novom početku...

I Hajduk je na početku, kao ponavljač. Vi ste promijenili i broj na dresu, za špurijus, sad imate 22 umjesto 8?

- Htio sam ja odmah imati 22, ali je bio zauzet, imao ga je Said. Sad kad ga je Said oslobodio, ja sam ga odmah uzeo. Uvijek sam želio imati 22, imao sam ga i u Belupu. Zašto? Ne znam. Sviđa mi se.

Kao broj golova u sezoni?

- E, kad bi...

Koliko smo ono govorili?

- To ste vi govorili, oko 15, jer sam toliko davao za Slaven Belupo, ali ja nisam ništa obećavao. Znam da ne valja obećavati.

Priznajemo, malo su i nas prebacila očekivanja. I mi smo poput Kopića očekivali više od vas. Smeta li vam poseban pritisak u Hajduku?

- Pa jest pritisak, to je veliki klub i sve što nosi sa sobom. Ali, nije to nešto što ne bih mogao podnijeti. Treba biti mentalno zdrav, čvrst na zemlji, a ne da te svaka sitnica poremeti. Treba sve izdržati, nije išlo glatko, nisam mogao ni u šansu, a kamo li da zabijam, mučio sam se, selili su me na i klupu, mijenjali se treneri. Ali, sve je to faza prilagodbe i siguran sam da ću na proljeće pokazati pravo lice.

Oreščanin kaže da bi mu u dopunskoj selekciji dobro došao jedan robusni centarfor, a ima vas?

- Ja jesam centarfor, ali možda ne taj robusni, ja bih se uokolo takvog robusnog dobro snalazio. Mogu igrati na više pozicija, u ovoj igri sam desno ili lijevo, a mogu i malo povučenije. A to što se tiče robusnog centarfora, najbolje sam igrao u Makedoniji. U ekipi Đorče Petrov Makedonija, imali smo visokog centarfora od dva metra, a trener mi je rekao, ti, Mirko samo njega pusti da skače i šunjaj se oko njega. I odbijance pospremaj. Tako sam i radio.

Šunjali ste se okolo?

- I zabijao!

Eto recepta, ali fali visoki centarfor. Sad Futacsa više nema, a i lopta je spuštena na zemlju? Oko koga ćete se vi sad šunjat?

- Ma, sve meni odgovara. Samo da me krene! Kažem, vidjet će Bog da se trudim, a kad te krene, sve ulazi i svejedno je na kojoj poziciji igraš – Ivanovski je baš optimist.

20 puta po 45 minuta

Mirko Ivanovski ima ugovornu opciju godinu za godinu, nakon 30. travnja jedna ili druga strana mogu procijeniti želje za iduću sezonu.

Ali, ima i dodatna caka, ugovor se automatski produžava ako igrač, u ovom slučaju Ivanovski u sezoni odigra najmanje 20 utakmica po 45 minuta!

Ivanovski se dosad približio kvoti, ima 16 utakmica po odigranih najmanje 45 minuta, fale mu četiri i onda se ugovor automatski produžava.

Neka Tahiraja

U konkurenciji je i Tahiraj, dahće vam za vratom?

- Neka konkurencije. Ona stalno gura naprijed. Sve nas. Nitko nije sigurno u prvih 11, tako je rekao trener, ima tu puno kombinacija. Moj je adut iskustvo i smirenost i što sam već šest, sedam mjeseci navikao na Hajduk, najgore je iza mene. Mogu nosit teret velikog kluba.

Starta u hendikepu

Koliki je hendikep propustiti četiri prijateljske utakmice u Antalyji?

- Gubim na startu, one jesu važne, ali ipak je prvenstvo najvažnije. Ja se nerviram što ne mogu trenirat s ekipom, ali neće dugo ni ova pauza, neću propustit toliko da ne mogu nadoknadit. Ovo mi je prva takva ozljeda, nikad nisam bio sklon ozljedama.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk