Sport Hajduk

ide i europsko

Hajduk vraća svoja dva dragulja iz Italije? Ideja lijepo zvuči, ali pitanje je koliko je to moguće ostvariti...

ide i europsko

Može li Hajduk vratiti na posudbe svoje bivše igrače Andriju Balića i Lorenca Šimića? Priča je to koja se već provlači u nogometnim kuloarima i nema još nikakve službene potvrde, ali na prvu jako dobro zvuči.

Vidjet ćemo hoće li uopće biti nešto od toga, ali obostrano bi to bio vrlo logičan potez. Hajduku trebaju pojačanja, baš u zadnjoj liniji, među stoperima, a i u veznom redu (iako manjkaju i napadač, lijevi bek...) kojem manjka kreacije.

A klub novca nema za neke velike manevre. S druge strane bivši dvojac "bijelih" nije se ove sezone naigrao na Apeninima. Balić (21) je imao i problema s ozljedom pa je ove sezone za Udinese upisao tek tri nastupa u Serie A, sva tri ulascima s klupe, kao i jedan u kupu (također s klupe).

S druge strane Šimić (22) je upisao pet ligaških nastupa za SPAL u kojem je od početka ove godine na posudbi iz Sampdorije, ali samo jedan start. Još u rujnu protiv Sassuola. A ni prijašnjih sezona nisu mnogo igrali, pogotovo Balić koji je već skoro tri godine u inozemstvu (nije odlazio na posudbe).

Šimić je već bio na jednoj posudbi, polugodišnjoj u Empoliju. Talijanska Serie A poznata je po tome da mladi igrači vrlo teško dolaze do prilika, više se vjeruje iskusnim liscima.

Ne treba smetnuti s uma da je idućeg ljeta i U21 Europsko prvenstvo (domaćin je baš Italija) na koje se Hrvatska plasirala po prvi put nakon 15 godina, ali i tamo odlazi s velikim ambicijama (generacija koju predvode Nikola Vlašić i Josip Brekalo).

I Balić i Šimić su dio te momčadi (pravo nastupa imaju igrači rođeni nakon 1. siječnja 1996. godine).

Odlasci na posudbe bili bi logičan potez jer bi se s većom minutažom lakše nametnuli i izborniku Nenadu Gračanu kojem bi doma i više bili na oku, a onda se mogu pokazati na velikoj sceni. Može li ih Hajduk vratiti u svoje jato, barem privremeno?

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk