Sport Hajduk

logičan potez

Navijačima Hajduka novac će biti vraćen: 'Nitko bez ulaznice nije mogao ući na stadion, svi su znali što ih čeka'

logičan potez

Iz naše perspektive to je logičan potez jer nema smisla naplatiti ulaznicu nekome tko nije gledao utakmicu. Odmah smo sastavili i poslali dopis Hajduku u kojem smo izrazili žaljenje što je došlo do ovoga.

Govori nam to Nenad Črnko, predsjednik HNK Gorica nakon što je odlučio ne fakturirati ulaznice prodane u Splitu Hajdukovim navijačima.

Podsjetimo, pripadnici Hajdukove navijačke skupine za nedjeljni susret u Velikoj Gorici dobili su 200 ulaznica, no ispred stadiona stiglo ih je oko 500. Gorica nije pustila još karata u prodaju, pa navijači iz solidarnosti prema onima koji su ostali bez ulaznice nisu ni ušli na tribinu.

Gorica je stoga odlučila ne fakturirati prodane karte, a Hajduk je potvrdio da će novac za kupljene ulaznice koje nisu iskorištene biti vraćen.

- Mi smo klub sa stavom i principima. Ako smo Bad Blue Boysima i Armadi dali po 200 ulaznica, što su oni i ispoštovali, onda ne možemo Torcidi ili nekoj drugoj skupini dati 500. Predstavnicima Torcide odmah sam rekao da nećemo fakturirati karte ako nitko ne uđe na tribinu – pojašnjava Črnko korektan potez svog kluba i dodaje:

- Zamolili smo ih da ne dolaze bez ulaznica jer prodaje karata, zbog popunjenih kvota, nije bilo. Nitko bez ulaznice nije mogao ući na stadion, svi su znali što ih čeka.

Najradije besplatno svima

Da se njega pita, Črnko bi na Gradski stadion u Velikoj Gorici rado pustio što je moguće više gostujućih navijača.

- Nikada nismo živjeli od prodanih ulaznica i vjerujte da bi Gorica prva omogućila besplatan ulazak svima na stadion da je to moguće. Želimo da svi rade u interesu hrvatskog nogometa i inzistirat ćemo na povećanju kvote gostujućih navijača, naravno uz ostvarenje sigurnosnih aspekata.

- Želimo promovirati navijanje i smanjiti nerede na utakmicama te tako dokazati hrvatskoj javnosti da navijanje može ići i u drugom smjeru – zaključio je Črnko dodavši kako bi montažna tribina za gostujuće navijače koju planiraju izgraditi na sjevernom dijelu stadiona trebala biti spremna tek za sljedeću sezonu.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk