Sport Hajduk

oko sokolovo

Sucima totalno pala koncentracija: pomoćnik Šarić oštetio Lokomotivu, Zebec Kup pretvorio u lakrdiju

oko sokolovo

Ako su i postojale sumnje u zaleđe na dvoboju između Hajduka i Lokomotiva analiza Oka sokolova Matea Beusana je sve razriješila. U trenutku  kada je lopta poslana prema napadaču Radonjiću, stoper bijelih Ardijan Ismajli je bio najbliži svom vrataru Karlu Letici i nema govora o zaleđu. No pomoćni sudac Kruno Šarić (Županja) podigao je zastavicu, a njegovo je mahanje uvažio Osječanin Damir Batinić.

Predsjednik Hajduka Ivan Kos je još u subotu, odmah nakon susreta kazao kako su gosti oštećeni, ali mala je to utjeha „lokosima“, iz Splita su otišli praznih ruku i bodovno stigli u neugodnu situaciju.

Pune ruke posla u analizi sušenja imali su na HRT-ovoj emisiji Stadion, previše pogrešaka, pada koncentracije posebno kod pomoćnih sudaca. Ali jednako tako i dobrih reakcija.

Previše pogrešaka, na obje strane, bilo je i na polufinalnom dvoboju Dinama i Rijeke. Koliko je god Marijo Zebec iz Cestice dobro procijenio situaciju kod prvog pogotka, kada je pustio akciju do kraja pa tek onda dodijelio Filipu Bradariću žuti karton, toliko je katastrofalno pogriješio kada je Bradarić u pitanju. U 45. minuti mu je morao pokazati drugi žuti karton zbog namjernog igranja rukom u kaznenom prostoru te pokazati na najstrožu kaznu za dinamo. jednako tako u 47. minuti nema niti govora kod starta Bradarić koji je bio čist, a Zebec je „ispravio svoju pogrešku“ i isključio kapetana Rijeke. Za kraj i karton Acostyju u 71. minuti je nepotrebno dodijeljen jer je branič Dinama Stojanović nepropisno startao na napadača rijeke i morao dobiti drugi žuti karton (isključujući), a Riječani slobodan udarac na vrhu kaznenog prostora. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk