Sport Hajduk

Pišu se bodovi

Novi trener došao je 'bijelima' kao apaurin: igra nije dobra, ali se pobjeđuje u seriji

Pišu se bodovi

U hladnom Zagrebu Hajduk je nastavio uzlet pod Željkom Kopićem. Novi trener došao je „bilima" kao apaurin, kao nekakvo umirujuće sredstvo u vrlo turbulentnom razdoblju. Sinoć je pod svjetlima reflektora maksimirskog stadiona Hajduk došao i do četvrte gostujuće pobjede u nizu otkako je stigao novi trener.

Dugo ne pamtimo takav niz, usput ostvaren na teškim gostovanjima. No unatoč tome, igra može i mora biti još puno bolja. To je pokazao i ovaj okršaj. Nije bilo jednostavno, otvorilo se tek nakon što je Lokomotiva ostala s igračem manje. Do tada je Hajduk imao inicijativu, ali bez pravih šansi.

Bez kartoniranog Ercega i Barryja koji je zbog ozljede otpao u zadnji čas patila je Hajdukova kreativnost. Ohandza i Said bili su najopasniji, no vezni red nije radio što se od njega očekivalo. Tko zna kako bi se stvari razvile da prvo Doležal, a onda i Majer, nisu naivno pokupili druge žute kartone i rani put u svlačionicu. Srećom po „bile"; to nikada neće morati saznati. Prvo protiv desetorice, a onda i devetorice, imali su prednost, ali su drhtali do zadnje minute. Almeida je promašio zicer, a onda je Šunjić u sljedećoj akciji pogodio gredu.

Letica je vikao na suigrače, zamislite kakav bi to šok bio primiti gol u nadoknadi s dvojicom igrača više. Ipak, u zadnjoj minuti Ohandza je realizirao kontru za potvrdu važne pobjede i mir u kući. No pobjede za sada ne otopljavaju odnose između igrača i navijača. Torcidaši, koji su na maksimirskom jugu činili veliku većinu od ukupno 1000 gledatelja, šutjeli su prvih 15 minuta (15 bodova bio je Hajdukov zaostatak za Dinamom prije ove utakmice), a onda su krenuli navijati s „igrajte pič..ce".

Zbog bačenih bengalki u drugom poluvremenu među njih je ušla interventna policija, a ponovno su izvjesili transparent upućen Upravi „Odgovornost, a ne demagogija". Da rezimiramo, usprkos manjkavostima u igri i izvedbama nekih igrača, činjenica je da Hajduk pobjeđuje u seriji. Konac jeseni koji je nudio mnogo opasnosti (Kup u Osijeku i gostovanje u Rijeci) na koncu se pretvara u najuspješniji period Hajduka ove sezone, barem što se rezultata tiče.

Sljedećeg vikenda u zadnjem kolu polusezone na Poljud stiže Inter. Nova pobjeda donijela bi drugo mjesto na ljestvici, što bi uz polufinale Kupa u ovom trenutku bilo dostatno za miran zimski san.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk