Sport Hajduk

POGLED PREMA BOSUTU

Legendarni vratar i bivše Hajdučko srce moglo bi na Poljud usmjeriti dvojicu talentiranih igrača: sprema li se trampa Cibalia-Hajduk?

POGLED PREMA BOSUTU

Suradnja Hajduka sa Cibalijom, razgovori koji su počeli boravkom Vladimira Balića u Poljudu, čine nam se i kao jedan od prvih poteza sportskog direktora Hajduka Marija Branca pred prijelazni rok!

U nastavku Brancova posla u Poljudu. Vladimir Balić, bivši vratar Hajduka iz šampionske 2005. kad je bio i Hajdučko srce danas je sportski direktor Cibalije i sa svoje strane oživljava čvršću suradnju s Hajdukom. Bio je u Poljudu, razgovarao je sa čelnicima Hajduka. Nema tu izjava, svi se drže zatvoreno, razgovori kao razgovori, u četiri zida. Vladimir Balić nije bio sretan kad smo ga zapitali:

- Došao sam u Split posjetiti našeg igrača Vojkovića koji je na posudbi iz Hajduka, Frane se u Poljudu dobro oporavlja nakon ozljede koljena i do 1. veljače će nam biti spreman. A o drugim kombinacijama ne bih govorio, što bude, bit će - nije Balić bio raspoložen za izjave.

Međutim, ima u Cibaliji štofa koji bi bio zanimljiv Hajduku, s druge strane bi se zauzvrat Cibalia osvježila nekim posudbama u Hajduku, kao što je to bio i primjer s Vojkovićem koji je na neki način kao posuđrni igrač ljetos otvorio priču o bližoj suradnji Hajduka sa Cibalijom.

Evo nekoliko igrača koji ukrštaju puteve Hajduka i Cibalije u pokušaju da se slože sportski direktori:

1. Marko Pervan

Prvi je strijelac Cibalije i vrlo zanimljiv igrač ove jeseni u HNL-a (osam golova, šest u prvenstvu i dva u kupu). Momak iz Čitluka u Hercegovini, danas 21-godišnjak zapravo je potekao na prvoligašku scenu iz redova Splita, a kako su mnogi splitovci već prešli u Poljud (Erceg, Pešić, trener vratara T. Bulat) ima logike da tim stopama krene i Pervan. Preko Vinkovaca. Pervan je veznjak fine tehnike, vrlo dobrog driblinga i odličnog udarca, pisalo se u doba kad je prije dvije godine iz omladinskog pogona Splita izbio na prvoligašku scenu. Iz Čitluka je još odavna, malih nogu došao u Split u redove Adriatica, pa prešao u Splita. Sad je u Cibaliji dodatno skrenuo pozornost na sebe.

2. Darko Križanović

Mladi napadač, još je kadet Cibalije i zapravo je u fokusu ove priče, kao prvi 'pick' jer se radi o ulaganju u perspektivu. Nešto otprilike kako je iz Rijeke doveden Franko Kovačević, pa se to gnijezdo dugo svijalo. Što dalje od očiju javnosti.
Križanovičev je otac Mladen bio poznat nogometaš Cibalije (Genka i Širokog) i na oku Hajduka prije 15 godina. Jabuka ne pada daleko od stabla, Darko je špic, visok, napadač kojeg ne bi bilo loše probati u Hajdukovoj konkurenciji.

3. Robert Jandrek

U suprotnom smjeru mogao bi krenuti Jandrek koji nema minutažu kod 'bijelih' ni na vidiku. Jandreku istječe stipendijski ugovor s Hajdukom na ljeto, nema profi-kontrakt. Hajduk bi ga mogao uključiti u razmjenu ako mu ponudi profesionalni ugovor, pa ga posudi dalje. U suprotnom, logično je da pričeka šest mjeseci do isteka stipendije ili da pokuša otići odmah, navodno bi ga rado vidjeli u Širokom Brijegu ili čak Lokomotivi.

Sve su kombinacije na stolu. Kako će se sve to razvijati, vidjet ćemo, uglavnom smo na tragu suradnje Cibalije s Hajdukom, priču intrigira činjenica da je Hajdukova faca Vladimir Balić, na čelu Cibalijine struke.

Rekosmo, bili bi to i prvi potezi Branca pred prijelazni rok, Hajduk bi pogledao domaći kadar, a ne samo inozemno tržište. Hajduk bi dakle uzeo Pervana (makar ga ostavio šest mjeseci u Cibaliji), darovitog kadeta KriŽanovića. A mogli bi ponuditi Jandreka na kaljenje, s profi-ugovorom, možda još nekoga. Mogli bi imati u Balićevoj Cibaliji zajednički poligon. Pa da vidimo.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk