Sport Hajduk

Bolan poraz

Carrillo nije podnio ostavku: Ako vodstvo kluba misli da ne zaslužujem biti tu, to je na njima...

Bolan poraz

Joan Carrillo nije podnio ostavku. Odmah se suočio s pitanjem: Jeste li podnijeli ostavku?

- Ne, neću napustiti ekipu, neću dati ostavku. Ono što želim reći jest da imam više informacija nego što ih vi imate, jednostavno moj ugovor je tu, s momčadi, ne mogu ja tu ništa učiniti osobno, ako vodstvo kluba misli da mi tu nije mjesto, ta odluka je na njima. Ja kao nogometni trener moram misliti na slijedeću utakmicu. Mislio sam da će prvo pitanje biti kako sam vidio utakmicu...

Kako ste vidjeli utakmicu, od 2:0 do 2:3?

- Rudeš nije dobio utakmicu nego smo je mi izgubili. Nismo igrali kao momčad. Ono što sam govorio na poluvremenu da sa 2:0 nipošto nije gotovo, kazao sam jasan stav da moramo zabiti i treći i četvrti gol, imao je Teklić jasnu situaciju za treći gol. Nakon što su nam dali gol bilo je situacija koje mi se nipošto nisu svidjele, možemo pojedinačne greške komentirati, ali ja na to ne gledam tako katastrofično. Ono što ne valja je da nismo igrali kao momčad. Gubili smo lopte, nije više bilo stava u igri i to me žalosti.

Očekivali smo samokritiku da ste izgubili konce u momčadi, kad ste izgubili od Rudeša trebate preuzeti odgovornost i reći "ja više nisam za Hajduka"?

- Kad pobjeđujemo onda to radimo svi, pa tako i kad gubimo. To je jasno. Ja znam što se dogodilo. Nismo izgubili ni zbog taktike, ni zbog fizičkog pada. Izgubili smo jer nismo igrali kao momčad. Kad se izgubi lopta moram se boriti da je vratim, a ne da dignem ruke i ne borim se. To nam se dogodilo. Nije dobio Rudeš, mi smo je izgubili. Molim navijače oprost...   

Možete li vi vratiti ovu momčad iz krize?

- Da, mislim da mogu vratiti ovu momčad, osjećam se pozvanim da dam sve od sebe kao trener i nije me toga strah. Niti hvalospjevi me neće dići, niti će me porazi gurnuti prema dolje.

Carrillo je nastavio:

- Torcida, kao naši vjerni navijači, oni su ti za koje se igra nogomet, oni nam mogu suditi i mogu izreći svoje mišljenje i preko transparenata, to je njihovo legitimno pravo.

Bacali su na vaše igrače predmete, sjedalice, banalno je tako govoriti nakon tih događanja i ovog poraza. Ali, dobro. Možete li potvrditi da vladate svlačionicom i da vas svi igrači slijede?

- Kad bih ja bio svjestan da mi samo jedan igrač ne bi vjerovao, ja bih sam otišao, zato što ja uvijek pokazujem svoje lice i ne sakrivam se. Ja sam otvoren, licem u lice, gledam pravo i ne lažem. Mislim da nema takvih igrača koji bi bili kontra mene. Mislim da svi meni vjeruju – rekao je Carrillo i otklonio svaku dilemu da bi možda on podnio ostavku.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk