Sport Hajduk

sadržajan derbi

Bijeli sve mogu kad su srčani i kad se slože: neka ova utakmica bude zalog za nastavak sezone
 

sadržajan derbi

Odavna tako sočnog derbija nije bilo, na kraju 2:2 ne može prikazati svu dramatiku završnice doista urnebesne utakmice! Do 89. minute Hajduk je vodio sa 1:0, a onda kroz sedam minuta produžetka morao spašavati i spasio je jedan jedini bod!

Rekli bismo da je s ovih 2:2 zapravo i jedna i druga momčad - pobijedila, s obzirom na prikazano, palac gore! 
Dinamo sretan što je ostao neporažen, a vodio je 2:1 do zadnjeg trenutka. Hajduk je vodio do 89., pa izgubio. 

Hajduk opet oštećen, Dinamo je izjednačio iz čistog zaleđa!

Epilog vatrenog derbija: Kos, Branco, Svetina i Škegro privedeni u policiju!; Evo kako je direktor Dinama zakuhao okršaj

Još jedan derbi za infarkt: potpuno ludilo na terenu i tribinama

Joan Carrillo: Zaslužili smo puno više; Cvitanović: Ku***vit sam! Sretan sam samo s pobjedama

Hajduk remizirao s Dinamom u ludom derbiju prepunom preokreta

Je li moguće? Ne, samo načas, vratio se iz ponora do 2:2. Srcem. Tako je i odigrao cijeli susret, s hajdučkim srcem. Sreća vrati kad si hrabar i pošteno se boriš.

Ne gledajmo s aspekta Hajduka da je Dinamo sačuvao sedam bodova prednosti. Nego uživajmo u uzbuđenjima derbija.

 


Palac gore obojici trenera za koje se govori kako im povjerenje kopni. Carrillo i Cvitanović odigrali su derbi na slavu baluna!

Silnu energiju je Hajduk unio od samog početka i dobro je rekao Carrillo da će se Dinamo u Splitu od početka braniti, da je momčad Cvitanovića orijentirana na obrambeni gard.

Hajduk je od najavljenog sastava kojega su "doćukali" novinari izostavio tek Ismajlija i na poziciju desnog beka je postavljen Tudor. Da se nadmeće s Olmom po toj strani.

Dinamo se prezentirao u postavi 4 – 1 – 4 – 1 gdje su se bočni napadački igrači Soudani i Olmo trebali pretvarati u špiceve, u krilne napadače pa bi sa Hodžićem pravili 4 – 3 – 3 ofenzivu, ali je njima prvi zadatak bio obuzdati Hajdukove južnjačke valove silne energije, bili su u potlačenom položaju.

Toma Bašić je začinio prvih pola sata svojim dalekomentim projektilima, kao da na Dinamov gol puca iz rodnog Zagreba, pogodio je i gredu, a svaki njegov šut s distance bio je zračna opasnost za Zadranina Livakovića na golu zagrebačke momčadi.

Nakon pola sata oživio je Dinamo sa Soudanijem kao iznenađenjem s lijeve strane nakon ubacivanja s auta, Soudani je umakao Lopezu i u vratnicama poravnao na 1:1. Cvitanović je, da bi ojačao oštricu napada napravio rošadu, Soudanija stavio u špic, a Hodžića povukao sasvim udesno.

Golemu energiju Hajduk je uspio pretočiti u vodstvo, zasluženo prema prikazanom, asist Barryja i vrhunska realizacija Ercega. Taman je u intervjuu Erceg najavio bolje dane.Hajduk je fantastično trčao, a donekle slabije role u prvih 45 minuta tek su odigrali Lopez i Gentsoglou. 

U nastavku Dinamo bolji, ulaskom Ademija. Stipica je obranio Hodžiću izjednačenje i eto Henriqueza umjesto Hodžića. I nova šok-šansa za Dinamo. Stipica junak. Ulazak Ademija, pa Henriqueza značio je da Dinamo kreće po izjednačenje. Nova rošada, Olmo desno, Henriquez centralno, Soudani lijevo. Cvitanović je miješao karte.

Carrillo je uzvratio uvođenjem Kožulja umjesto Ohandze, da umrtvi "modre", a onda i desetak minuta za Almeidu, na svu forcu. Treneri su igrali svoj veličanstveni derbi s klupe!

I nikad ne reci nikad. James Bond. Sutra nikad ne umire. Sve se iznova odigralo od 89. do 97. Prvo Benković, pa Henriquez. Ali stiže uzvrat Ercega, junaka hajduka.

Bod kao pobjeda. Obojici. Sadržajan derbi, pun događanja, srčan i sočan. Je li mogao biti još jedan penal kod 2:2 nad Ercegom? Pregledat ćemo. Uvijek ima repova.

Hajduku zalog da ova partija, kad se slože i srčano odigraju bude putokaz za nastavak sezone.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk