Sport Hajduk

dragocjeno iskustvo druge lige

Mladi hajdukovci uvijek teže inicijativi i posjedu, a unatoč rezultatski neuspješnoj završnici učinak momčadi je pozitivan

dragocjeno iskustvo druge lige

Druga momčad Hajduka pod vodstvom Siniše Oreščanina na startu prvenstva pobijedila je Kustošiju, a potom se učinak može podijeliti u nekoliko ciklusa.

Nakon dva poraza uslijedila je serija od četiri uzastopne pobjede, potom dva nesretna remija u kojima su Bijeli primali golove u sudačkoj nadoknadi te na kraju prve dionice dva uzastopna poraza - piše Hajduk.hr.

Treba istaknuti kako je Hajduk II najmlađa momčad lige i trener Oreščanin tijekom cijelog prvog kruga prvenstva upozoravao je na vrlo vjerojatne oscilacije. Unatoč rezultatski neuspješnoj završnici, učinak druge momčadi može se ocijeniti pozitivnim.

Mladim igračima drugoligaško iskustvo bit će neprocjenjivo, utakmice protiv iskusnih i tvrdih momčadi te prilagodba na uvjete koji vladaju drugoligaškim travnjacima izuzetno su bitni za njihovo odrastanje.

Ne smije se zanemariti niti prepoznatljiv način igre koji je prikazala mlada Hajdukova momčad. Hajduk II u svim utakmicama je težio inicijativi i posjedu lopte uz prepoznatljiv raspored i unaprijed planirane kretnje.

Posebno je to dobro funkcioniralo u središnjici prvog dijela prvenstva kada je trener Oreščanin uspio standardizirati i maksimalno uigrati ekipu koja je u posljednjih nekoliko utakmica bila nekompletna zbog kartona, ozljeda i potreba prve momčadi.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk