Sport Hajduk

komentar igre

Lokomotiva Hajduku zagorčala život: Bijeli izgubili bodove, a dobili Almeidu

komentar igre

Rijetko viđena drama, 2:2 u zadnjim trenucima, utakmica na slavu nogometa, makar se oni koji gledaju klubaški neće složiti... Hajduk nije uspio...

Falit će dva boda Hajduku, imali su ih na pladnju u teško izborenom preokretu, uz slavu Huga Almeide, dvostrukog strijelca koji je ušao s klupe. Hajduk je bio sretan s bodom nakon što je Krstanović poveo, usred jalove Hajdukove premoći, a na kraju mora žaliti za propuštenom pobjedom, primio je gol u zadnjim sekundama. Pamtit ćemo ovu utakmicu po pogocima Huga Almeide i po debiju Tonija Teklića.

Ali i činjenici da sa 2:2 Hajduk ostaje u situaciji da se nije približio ni Dinamu ni Rijeci, nije iskoristio njihov kiks.

Pamtimo golove Almeidi, bio je to sjajan doživljaj vidjeti Almeidu kako nismo uzalud pisali prije sedam dana, “ne pucajte u njega, pričekajmo ga”! Svaka čast, znalac je, majstorski pogoci i još poneki potez. Nije imao sreće da njegovi golovi budu vrijedi tri boda i totalnog preokreta.

Da, duga je ovo liga, ne može se tražiti serija pobjeda, pogledajmo Dinamo u Puli, Rijeku u Koprivnici. Hajduk u posebnom stanju, u konopcima krize; prije mjesec dana prvak svijeta i ponosa nakon utakmica protiv Evertona, sad se odjednom koprca, samo jedan bod od devet mogućih?! Tako se to dogodi, nije prvi put. Treba biti mudar i izvući kola opet na stazu uspjeha i samopouzdanja.

Oni, Lokomotiva, tu su da Hajduku (i Rijeci) zagorčaju život, a Dinamu skidaju gaće, pomažu mu setrinski... Taj incest HNS tolerira, to je smisao postojanja Lokomotive u HNL-u. U tom su svjetlu “lokosi” napravili, sagradili “ježevu kućicu” u Poljudu, svi iza lopte.

A gorostasni Krstanović s kojim su “bijeli” ispili toliko pelina zadnjih godina, stigao je servirati gorčinu i ove večeri u Poljudu. Hajduk se sasvim zapleo u tu mrežu, minsko polje gostiju koji su se poslagali bilo je nerješiva zagonetka. I otvorilo mnoga pitanja u Hajdukovoj igri. Carrillo je na poluvremenu odustao od Gentsogloua, ubacio Teklića, a spas je donosio tek – Almeida!

Carrillo je donio preokret prebacivši igru na 3 – 3 – 4 i to je bio potez trenera kao nešto novo i dobrodošlo. Zadnja linija Juranović – Nižić – Lopez. U napadu Tudor, Said, Almeida, Erceg. Zakuhalo se, sve do koškanja na samom kraju kad je Capan vratio rezultat u egal. Gledali smo dramatično drugo poluvrijeme, četiri gola, puna vreća doživljaja.

Ali, Hajduk kratak za dva boda. Kako će se na to gledati idućih dana??? Nitko neće govoriti o dobroj utakmici, nego o bodovnom manjku.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk