Sport Hajduk

hns ne vidi problem

Stiže filijala: zbog 'suradnje' s Dinamom navijači Hajduka su bijesni, a brojke ne lažu i evo što otkrivaju

hns ne vidi problem

Eto ove nedjelje Lokomotive opet na Poljudu. I eto opet prilike da bacimo pogled na međusobne susrete sastava s Kajzerice s tri najveća hrvatska kluba. Dakle, u osam godina koliko je Lokomotiva član prvoligaškog društva Dinamo je protiv nje u međusobnim susretima osvojio 26 bodova više od Rijeke i 28 više od Hajduka! 

O odnosu Dinama i Lokomotive napisane su stranice i stranice, pa i ovdje kod nas, u Slobodnoj. Nadalje, Hajduk i Naš Hajduk podnosili su prijave žaleći se na suradnju klubova, ali uglavnom uzalud. Hrvatski nogometni savez ne vidi ništa neobično i tu priča uglavnom zapinje.

Od neviđene fluktuacije igrača između dvaju klubova preko igranja na istom stadionu pa sve do frapantnih podataka do kojih dolazimo svaki put kada bacimo oko na njihove međusobne susrete. Sve to razjaruje u prvom redu Hajdukove navijače, ali i mnoge druge neutralne.

Jedini remi 2014. godine

Tijekom brojnih godina osvajanja domaćeg prvenstva Dinamo je bio dominantan protiv svih suparnika. Nije to bilo ništa neobično. Ali ipak, protiv nikog nije bio tako dominantan kao protiv Lokomotive. Toliko da baš “bode“ oči. Uvijek iznova izvlačimo ove brojke i nikako im se ne možemo načuditi. Uistinu je to raritet u svijetu nogometa. 

A brojke ne lažu. Egzaktne su. I evo što otkrivaju. Od sezone 2009/10. kada je Lokomotiva prvi put zaigrala u najvišem rangu našeg nogometa, Dinamo je protiv nje odigrao 26 susreta u ligi. Slavio je u njih – 25! Tu jednu preostalu utakmicu je remizirao, bilo je to u proljeće 2014. godine (1:1).

Nikad prije i nikad poslije Lokomotiva nije došla do bod(ov)a. U prijevodu, Dinamo je uzeo 76 bodova od maksimalnih 78! Čudo neviđeno. A i gol-razlika je prilično nepovoljna za Lokomotivu, 64:17.

Dinamo efikasniji od Reala ili Barcelone

Pa, da Lokomotiva igra protiv Reala ili Barcelone 26 utakmica, što je gotovo cijelo jedno prvenstvo, valjda bi izvukla više od tog jednog, mršavog boda. Ni s jednim drugim klubom koji je nastupao u HNL-u Dinamo nema tako dobar omjer na tako velikom broju dvoboja.

Ni ove sezone očito Lokomotiva neće imati više sreće. Igrala je protiv Dinama prije mjesec dana i izgubila glatko, 3:0. Poražena je, doduše, i od Rijeke (2:1) i Hajduka (3:1), no u razdoblju u kojem je u prvoj ligi Riječani i Splićani ipak su bili osjetno manje uspješni protiv nje u odnosu na “modre“. Osvojili su gotovo po 30 bodova manje od Dinama – Rijeka je na 50 bodova, a Hajduk na 48. Od mogućih 78.

Na Dinamove okršaje s Lokomotivom Hajduk ne može utjecati, ali na svoj može. I u nedjelju će imati priliku poboljšati svoj učinak protiv “ferate“. 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk