Sport Hajduk

RADIONICE NA POLJUDU

Sportski razvoj kroz edukaciju: Hajdukova djeca s oduševljenjem uče engleski jezik

RADIONICE NA POLJUDU

Ulaganje u djecu i talente, sportski i osobni razvoj kroz edukaciju i pedagogiju temelji su na kojima se Hajduk razvija iz dana u dan i gradi svoju budućnost.

Poljud je, u posljednjih mjesec dana, postao prava mala školska učionica. Djeca iz svih uzrasta Akademije HNK Hajduk, u vremenima kada nema treninga i školskih obaveza, u sklopu stadiona uče engleski jezik.

- Na temelju anketa donijela sam procjenu da će im uvedena dodatna edukacija engleskog jezika koristiti u budućnosti. Komentari djece su izrazito pozitivni, svi smatraju kako im je to više nego korisno, a ono što čujem je da svi jedva čekaju idući ''školski sat'' kako bi naučili nešto novo. Ono što je vrlo bitno je da, uz standardni školski sadržaj, sami biraju temu koju će obrađivati, a isto tako rade na nogometnoj terminologiji koja će im biti značajna u narednom periodu. - rekla nam je pedagoginja HNK Hajduk Petra Nosić, a satove engleskog jezika svakog dana u tjednu drže dvije profesorice.

Engleski jezik uče kategorije od pionira do igrača iz druge momčadi, a u prosjeku se tjedno odradi 25 sati za sve selekcije ukupno. Osim djece, želju za dodatnim usavršavanjem izrazili su i brojni treneri...

 - Moram priznati da sam se iznenadila kada su mi treneri došli s idejom da bi oni dodatno usavršili svoje znanje engleskog jezika što sam s oduševljenjem prihvatila. Ponosna sam na to da je Poljud postao prava mala školska radionica - sa zadovoljstvom na licu poručila je Petra.

Osim učenja engleskog jezika u sklopu stadiona se za mlađe uzraste održavaju i brojne edukativne radionice s različitim temama, među kojima izdvajamo ''Različitosti među nogometašima'', ''Psihološka priprema sportaša'', ''Podizanje samopouzdanja''... Za pionire i starije selekcije se održavaju grupne edukacije, a sa starijima se radi i individualno.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk