Sport Hajduk

ČEKAMO NOVE IDEJE

Nije Carrillu lako: Radošević i Savvas na udaru kritika, Tudor (ni)je zamjena za Niksija

ČEKAMO NOVE IDEJE

Što se onda vidjelo u Osijeku? Joan Carrillo, usprkos objektivnim okolnostima nije i ne može biti zadovoljan.

Morat će mijenjati u hodu, posebno u veznom redu. Odluka se nameće od sebe, jedva se čeka da se Almeida priključi. A onda bi u veznom redu trebalo naćimjesto za T. Bašića, napraviti pretumbacije jer su Radošević, Gentsoglou, a i Barry bili nadigrani.

Ranije, igralo se na Futacsa, dugim loptama. Onda se Futacs ozlijedio što je otvorilo prostor da se igra više na Vlašića što je Vlašić iskoristio, ulazio u međuprostor, dominirao, svidio se Evertonu i ekspresno se prodao.

Sad u Osijeku, bez Futacsa, bez Vlašića, ali i bez Almeide koja mora biti prirodna zamjena za Futacsa, evo što se dogodilo:

1. Ključni problem u veznom redu – Osječani su pretrčali vezni red Hajduka i većina komentara i na društvenim mrežama, da ne ispada kako samo mi pametujemo jest da se stvorio veliki razmak između obrane i napada i po 30 metara, da momčad nije bila kompaktna. Najviše zamjerki se upućuje na manjkavost Radoševića i Gentsogloua koji nisu uspjeli parirati Osječanima i oni su na meti kritika. Podsjetili bismo na sličnost pogodaka što su ih dali Olmo za Dinamo protiv Hajduka i sad Hajradinović u Osijeku. Kasnilo se ući u blok.

Joan Carrillo je ovako komentirao:

- U prvom poluvremenu ipak smo dobro kontrolirali Osijek, a onda su nam se dogodile greške koje ne smijemo ponavljati i ova će utakmica dobro doći kao nauk. Posebno je bila greška dopustiti da nas protivnik iskontrira u zadnjim trenucima. Naučit ćemo na ovim greškama. A o Vlašiću me ne pitajte jer on je sada igrač Evertona i ja sada razmišljam o igračima koje imam na raspolaganju – rekao je Carrillo ne odstupajući od ambicija.

2. Problem broj dva jest napad – tamo gdje je Hajduk najjači odjednom je bio tanak. Od petorice dva i pol na dispoziciji. Nema Futacsa, nema ni njegove zamjene Almeide, Ohandza nije bio spreman, opet se sve svelo na Saida koji se trudio i mučio, ali je ostao odsječen. I Ercega. Nije isto nabaciti Saidu kao Futacsu. Pa se i Said vraćao dublje po loptu što je samo stvaralo - još veći pritisak Osječana. Izostao je pravi učinak Tudora kao zamjene za Vlašića, te Ercega koji nam se učinio nekako nervozan vidjevši da se srednji red nije odupirao agresivnijim Osječanima.

Manjak u napadu je očit kad se vidi da je Nižić zabio čak tri gola i izgleda kao da je centarfor, a ne stoper. Ubojit je kapetan na prekidima, dok je streljivo u napadača smočeno. I u to ime čekamo – Almeidu.

Dakle, kad se pojavi Almeida bit će to kao svjetionik u novoj formaciji Hajduka, kao da od idućeg tjedna počinje nova era, Almeidina, nakon što su potrošeni aduti tipa Futacs odnosno Vlašić.

U to ime Carrillo se mora odlučiti i na eventualne preinake u veznom redu, hoće li forsirati tercet Gentsoglou, Radošević, Barry s Tudorom na desno ili će po svoju veću minutažu stići i T. Bašić svojim dugim korakom i udarcem (dugo je bio odsutan), te agilni Kožulj.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk