Sport Hajduk

MIJENJANJE TAKTIKE

Život nakon Vlašića: vezni red razvučen i nadigran, a u napadu najopasniji stoper

MIJENJANJE TAKTIKE

Život nakon Nikole Vlašića... Kako će se Hajduk snaći bez Vlašića i uskladiti sa šampionskim ambicijama koje su otvoreno proklamirane?

Što je pokazala prva utakmica u Osijeku nakon odlaska Nikole Vlašića u Everton i prvenstvene stanke?

To su pitanja koja muče Hajdukov puk: bili jesu blizu 1:1, ali nisu uspjeli održati Osijek na pristojnoj udaljenosti na ljestvici i nisu igrali dobro.

Nisu sačuvali 1:1, a baš to je bilo fundamentalno; ne izgubiti. Da zadrže Osijek na pristojnoj udaljenosti. Ovako su sebe skratili za bod, a Osijeku dodali još dva. Taman kad je trebalo "nalit' pravi temelj" za iskorak iščekujući sad blagodat od čak pet uzastopnih utakmica kod kuće (među kojima i Rijeka i Dinamo stižu u Poljud).

U Osijeku nije bilo dobro, a bilo je i objektivnih okolnosti: da ne spominjemo Futacsa koji mora biti aut već duže vrijeme, te Vlašića jer mora se naučiti živjeti i igrati bez njega, dogodilo se i to da nije mogao igrati ni T. Bašić kao jedna od vjerojatnih zamjena za Vlašića u novoj konstelaciji igre, onda Almeida kao istinski adut nije još stekao pravo nastupa, a Ohandza je tek počeo s treninzima i bio je na klupi.

Što se onda vidjelo u Osijeku? Joan Carrillo, usprkos objektivnim okolnostima nije i ne može biti zadovoljan.

Morat će mijenjati u hodu, posebno u veznom redu. Odluka se nameće od sebe, jedva se čeka da se Almeida priključi. A onda bi u veznom redu trebalo naćimjesto za T. Bašića, napraviti pretumbacije jer su Radošević, Gentsoglou, a i Barry bili nadigrani.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk