Sport Hajduk

Ohandza i Letica dovoljni

Najteže su utakmice koje moraš odraditi, a bodove si već unaprijed upisao

Ohandza i Letica dovoljni

Najteže su utakmice koje moraš odraditi, a bodove si već unaprijed upisao. U tom smislu se odvila i obveza Hajduka protiv Slaven Belupa. Everton je na vratima, veliki događaj kako god okrenuo, mislio da su ti šanse proći dalje realne ili ne, u glavi je – Everton. Kako ne bi bio.

Međutim, i prvenstvo je obveza, i te kakva i još je Dinamo nabio ritam pobjedom u Rijeci. I ako kiksaš mrzovoljni će reći da je utrka već otpisana, po zlogukim predviđanjima, užežin Velike Gospe.

Hajduk se, dakle, nije upecao u mrežu teškoća, nego je ulovio sva tri boda. To je najbitnije iz 90 minuta nogometa što ga ne treba dugo pamtiti.

Ali ćemo upisati da je Slaven još jednom izgubio kod Hajduka i zalud su im bile i mini-pripreme u Dalmaciji, treninzi u Hrvacama da se naviknu na ovdašnju vrućinu; u Poljudu su opet zaigrali kao predodređeni za još jedan poraz. Nisu se nametali, kao što su to znale tu i tamo praviti ekipe Željka Kopića (Lučko, Zagreb).

Hajduk puno bolji, angažiraniji u nastavku, za tri boda trebao je ubačaj Fomitschowa i dobro postavljena noga Ohandze. Kad je postigao pogodak, onda je Carrillo mogao naknadno dati predah i Vlašiću (još jednom na visokoj razini), te spretnom strijelcu Ohandzi. Uz ostale izostanke, da li da ih nabrajamo (Tudor, Borja Lopez, Memolla, Erceg i Futacs). Ali je Hajduk mogao dati i drugi gol, iz kontri.

Vidjeli smo u finišu i Jandreka, on sve više minuta "gricka", pa Kožulja koji je u kontri pogodio gredu na samom izdisaju.

Kod gostiju Trebotić nije zabio iz slobodnjaka, Vrljičak je pokazao kako ima fin centaršut... I odličan golman Antun Marković. Spasio je goste težeg poraza.

A spašavao je i Karlo Letica, palac gore za Hajdukova vratara-debitanta, dvaput kontra Mirka Ivanovskog, u 16. i posebice u 88. minuti krotio je udarce Makedonca i obilježio uspješno svoj prvi nastup između Hajdukovih vratnica.

Bio je od velike pomoći za sva tri boda, u 88. je baš bilo opasno, kad su "bijeli" pomislili da je sve već gotovo.

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk