Sport Hajduk

SAD JE I SLUŽBENO

Josip Radošević nakon četiri i pol godine ponovno igrač Hajduka: Osjećam da se spremaju velike stvari!

SAD JE I SLUŽBENO

Josip Radošević je Hajdukov! Objavio je Hajduk službeno, a  Radošević dao do znanje važne riječi:

- Osjećam da se u Hajduku rade velike stvari, zbog toga sam vrlo rado došao kući!

Obznanjena je i slika sportskog direktora Hajduka Marija Branca s Radoševićem, slikana u Salzburgu, tu je i dres bijeli s brojem 14 po najavama da će Radošević opet imati svoj isti dres...

Ugovor je u džepu, potpisan.

Trebalo je, dakle, pričekati da prođe i finale austrijskog kupa, u kojem Radošević nije nastupio, ali je uredno dobio zasluženu medalju pobjednika, ipak je i svoj dio ugradio u novu duplu krunu Salzburga. Red Bull je svladao bečki Rapid sa 2:1 u Klagenfurtu ili što bi rekli Slovenci - Celovecu.

Imao je Radošević još neke opcije, ne jučer, nego otprije, navodno je mogao i u Eibar gdje je ranije igrao, ali na kraju je došao u Hajduk, zapravo za njega nije ni bilo dvojbe čim se pojavila kombinacija s "bijelima".

Računa se da je to ugovor na dvije godine, godišnje između 250 i 300 tisuća eura, plus 20 posto od buduće prodaje, takve gabarite Hajduk smije sada sebi priuštiti da vabi igrače. Lani nije mogao dok je Radošević, primjerice cijelo ljeto, dva mjeseca praktično sam trenirao kod Adriatica Franka Bogdana, čekajući novi klub.

Tada se papirnato razišao s Napolijem gdje je otišao prije četiri i pol godine, a pod Vezuvom se nije naigrao, premda je stekao iskustvo i napredovao igrajući i za Rijeku, pa Eibar. I onda prošlu godinu odigrao vrlo značajnu rolu u vrlo dobrom, čak odličnom Red Bull Salzburgu, koji dominira austrijskom ligom.

- Presretan sam što se vraćam u Hajduk. Radostan sam i što se nakon četiri i pol godine vraćam doma, obitelji, što mi je vrlo važno, baš kao i činjenica da ću ponovno zaigrati za Hajduk što mi je bila velika želja. Imao sam ponude i nekih drugih klubova, čak i financijski nešto bolje, ali smatram da ukupno bolje ponude u ovom trenutku od Hajdukove nema! Jer, osjetio sam iznimno pozitivnu priču. Osim što sam se i sam uvjerio u to prateći Hajduk, mnogo pozitivnih stvari čuo sam i od ljudi s kojima sam razgovarao. Hajduk je veliki klub, ima visoke ambicije, a ja vjerujem da mogu pomoći u ostvarenju tih ciljeva. Želim s Hajdukom napraviti nešto veliko i jedva čekam krenuti s prvim treningom.

Sportski direktor Mario Branco je priznao:

- Josip je pojačanje za našu momčad, vraća se kući, nogometaš je kojem neće trebati puno vremena za prilagodbu. U kontaktu smo s Josipom već neko vrijeme i na obostrano zadovoljstvo postigli smo dogovor.  Prije svega gledamo kvalitetu, a kad se uz to radi o domaćem igraču onda je to dodatni plus. Bio je jedan od nositelja Hajdukove igre i prije nego je otišao, a danas je sigurno još iskusniji i kvalitetniji.

Branco gleda i naprijed, otkrio je nove poteze:

- Nećemo raditi revoluciju niti velike izmjene u momčadi. Nastavit ćemo biti aktivni i kreativni na tržištu, sukladno našim idejama. Radimo na tome da u skladu s našim mogućnostima osiguramo treneru momčad još čvršću za natjecanje i da ima dovoljno kvalitetnih igrača koji će moći pratiti ritam koji nas očekuje u idućim mjesecima. Premda želim naglasiti i to da smo zadovoljni već s momčadi koju imamo – smatra Branco.

Osobni karton

Josip je rođen 4. travnja 1994. godine, do sada je upisao 33 nastupa za Hajduk (2011/12 - 9 nastupa, 2012/13 - 24 nastupa), a kao 18-godišnjak debitirao je za A reprezentaciju Hrvatske u dvoboju protiv Belgije.

Prvi službeni nastup za Bijele upisao je kod trenera Krasimira Balakova 23. studenog 2011. godine u Kup utakmici protiv Zagreba na Poljudu sa 17 godina i 7 mjeseci. Zadnji dvoboj u bijelom dresu odigrao je 12. prosinca 2012. godine, također u Kupu protiv Zeline na Poljudu.

Kao osamnaestogodišnjak je iz Hajduka prešao u talijanski Napoli, odakle je odlazio na posudbe u Rijeku i Eibar. Prošlu sezonu 23-godišnji veznjak igrao je za austrijski Red Bull Salzburg gdje je upisao ukupno 28 nastupa (20 u prvenstvu, tri u Kupu i pet u skupini Europske lige) i pritom postigao pet golova te dodao dvije asistencije.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk