Sport Hajduk

Otvorena rana

Branco, Hajduku trebaju bekovi! Ulijevo smo loši, desno još gori

Otvorena rana

Branco, Hajduku trebaju bekovi! Otvorena su rana Hajdukove igre, vidjelo se to i sada protiv Lokomotive (1:1) gdje jedan neuspješan domaći rezultat opet ukazuje na ono što ne valja i što bi svakako trebalo popraviti.

Nakon što smo u seriji od pet pobjeda glorificirali mnogo dobrih stvari, sad gledamo zašto je Hajduk opet kiksao. I - bekovi nam bodu oči. Slaba partija inače stopera Ismajlija na desnom beku, a Memolla je bio – rekli bismo – standardan, sa svojim manama.

Ako bek treba kao doprinos napadu uputiti barem pet centaršuteva u utakmici kad igraš doma, onda je jasno da su obojica kiksali.

U Hajduku ne lete u euforiju, ne padaju ni u depresiju. Znaju da su na dobrom putu. Ukupno. Želja je nadmašiti učinak od 65 bodova. Trebalo bi biti dovoljno za treće mjesto. Biti treći značilo bi s guštom objaviti produženje ugovora Mariju Brancu i Joanu Carrillu.

Nadamo se da Branco ostaje i da ima rješenja za popunu bekovskih pozicija. Slaba igra na bekovskim pozicijama baš je upala u oči. I naročito je vidljiv problem s desne strane, makar ni lijeva strana nije bajna.

Ponovimo kako je Hysen Memolla na lijevoj strani ukupni pobjednik sezone u nadmetanju s Josipom Kvesićem. A da Memolla ostane sam, bez konkurencije, nije jamstvo za euro-iskorak. Prethodno su tu igrali Marko Pejić i Hrvoje Milić u grozničavoj potrazi tko nakon Gorana Jozinovića.

A potraga ide dalje.

Na desnoj strani, pak, više je sudionika borbe za dres, ali još više upitnika. Evo kakvo je stanje na desnoj strani:

1. Josip Juranović – na rehabilitaciji je, dugo ozlijeđen i to je znatan hendikep za “bijele” svo ovo vrijeme. Vezni zvrk prešaltao se postati desni bek i dogurao je čak i do reprezentativnih poziva, premda nije (bio) bek po vokaciji. Zbog rehabilitacije ne može se odmah računati na njegov brz povratak. Nakon duže pauze slijedi postepen povratak u formu.

2. Fran Tudor – on se troši na poziciji koja nije njegova jer nema Juranovića i tu igra silom prilika. Bolje ga je vidjeti u ofenzivnim ulogama. Mladi reprezentativac blizu je ponuda, pa se možda plasira u inozemstvo...

3. Ardian Ismajli – u suši bekova, stoper s Kosova je prisiljen biti alternativa na boku. Nije sretno rješenje ni za njega, ni za Carrilla. Sklon pogreškama. Centralno mnogo bolje djeluje.

4. Edin Šehić – doveden je popuniti desnu stranu kao zanimljiv jurišnik iz Zagreba, gdje je uzeo slobodne papire, a Hajduk ga odmah zgrabio. No, više je krilo nego što bi bio bek i kako se osloniti na njega baš na toj poziciji?

5. Robert Jandrek – pada nam na pamet da li od živahnog igrača Hajduka B po desnoj strani stvarati potencijalnog beka? Da se preoblikuje kao Juranović? Sklon je napadu. Popunit će konkurenciju.

6. Josip Bašić – on je lanjskog proljeća bio otkriće, pa zaronio opet u ozljedu, vrlo dobar u Hajduku B, nadrastao je trećeligašku konkurenciju, međutim s njim uvijek oprezno.

Kako god okrenuli, Mario Branco treba dovesti bekove!

 

 

 

 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk