Sport Hajduk

čeka nas nadmetanje za stopersku poziciju

Carrillo ima slatke brige: čak šestorica se bore za dva mjesta u euro - Hajduku!

čeka nas nadmetanje za stopersku poziciju

Hajduk je popunio stoperske pozicije i sad je posve jasno: Georgij Terziev, bugarski internacionalac doveden zadnjeg dana prijelaznog roka trebao bi biti igrač top-klase, on je zalog, oklada Hajduka da je oformio zadnji red za – Europu!

Za prodor do plasmana u Europsku ligu, što je konačni cilj i želja.

Tri i pol mjeseca nadmetanja i na stoperskim pozicijama, kako promišljati stoperski par za Europu?

1. Zoran Nižić 

Kapetan je u startu neprikosnoven, prvi izbor, uostalom dobio je kapetansku traku, počast i podebljan produžen ugovor i po svemu bi trebao biti nositelj kvalitete u obrani, to je neprijeporno. 
Iza Nižića otvara se borba za njegova partnera, svoju šansu traže i mladi Petar Bosančić i Ardian Ismajli, no očito je da se pravo nadmetanje vodi između Georgija Terzieva i Marka Ćosića, otvorena borba tko je isplativiji za - otkup.

2. Georgij Terziev

Dolazi kao pojačanje, reference su mu reprezentativne, Bugar je nastupao već na velikoj sceni i za Ludogorec i za reprezentaciju, te zabio gol Liverpoolu, primjerice, ali je jesen proveo uglavnom na klupi, u Ludogorecu mu je postalo tijesno. I tu je Hajduk uskočio. Ima europsku putovnicu, za tri mjeseca što god da pokaže dobro je, na posudbi je i trošak mjesečne plaće ne može biti znatan ma kolika god plaća bila. On se mora pokazati kao pojačanje i vrijedan da se za njega izdvoji 500.000 eura. Nije malo, ali ako je stvarno top-igrač, uz EU putovnicu to je putokaz što Hajduk od njega želi dobiti. Sigurnost s kojom može iskoračiti u Europu.

3. Marko Ćosić

U nezahvalnom je položaju, jer za njega već krajem travnja treba donijeti odluku da li ga otkupiti i to za brojku od 250.000 eura. Teško je očekivati da će Hajduk na ljeto posegnuti za obojicom stopera koje treba platiti, 500.000 za Terzieva i 250.000 za Ćosića, to bi nam ovako, na prvu, izgledalo previše. I jedno i drugo. Zato mislimo da se prava bitka za Nižićeva partnera vodi između Bugara i mladog Zaprešićanca.
Tko je taj koji će biti isplativ za otkup?

4. Petar Bosančić

Naizgled je gubitnik u dolasku Bugara, ali on je opcija budućnosti. Činjenica je da je debitirao prije dvije godine i onda poslan na razne posudbe, a da se njegov vršnjak Lorenco Šimić već prodao, za 1,4 milijuna eura. Kako god, Bosančić je pred prvih pravih šest mjeseci u Hajduku gdje će grickati šansu, pitanje koliko će mu se minutaže ukazivati. Svidio se Carrillu, no jasno je da se prava borba vodi između Terzieva i Ćosića.

5. Ardian Ismajli

Na stoperu je svaki put bio dobar, a sad ga se gura i kao popunu na desnom beku. Kako će on do prave šanse na stoperu? Možda se nametne treninzima, ne bi nas začudilo.

6. Jefferson

Samo je prinudno, pričuvno rješenja za stopera i zacijelo neće biti potrebno da ga se rabi na tom rezervnom položaju. Ostaje u žrvnju za zadnjeg veznog.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk