Sport Hajduk

derbi sv. duje

Prvi ogled Carrilla i Akrapovića: 'bijeli' su u zadnjoj prvenstvenoj utakmici na Parku mladeži slavili golom Ohandze

derbi sv. duje

Nogometaši Hajduka u nedjelju u 17 sati na stadionu Park mladeži u gradskom derbiju gostuje kod momčadi RNK Splita u sklopu 21. kola MAXtv Prve lige. Bit će to 22. međusobni sraz Bijelih i Crvenih u Hrvatskoj nogometnoj ligi - piše Hajduk.hr

U dosadašnjem 21 odigranom susretu hajdukovci su znatno uspješniji s 10 upisanih pobjeda, 9 utakmica završilo je neriješenim rezultatom, dok su splitovci ostvarili tek dvije prvenstvene pobjede. Gol razlika je na Hajdukovoj strani, Bijeli su postigli 24, a primili duplo manje - 12 golova.

Na Parku mladeži su se Hajduk i Split susreli u ukupno 11 prvenstvenih ogleda. Hajdukovci su u 5 dvoboja upisali tri boda, 5 puta je završilo neriješenim ishodom, dok su Crveni svega jednom slavili na svom stadionu.

Najveću pobjedu protiv momčadi s Parka mladeži Hajduk je ostvario u sezoni 2013/2014 kada su Bijeli slavili rezultatom 3:0.

Posljednjih 6 međusobnih prvenstvenih dvoboja Bijeli su u tri navrata izašli kao pobjednici, a tri susreta okončana su neriješenim ishodom.

Zadnji prvenstveni ogled protiv Splita na Parku mladeži hajdukovci su imali krajem srpnja prošle godine, a susret je na koncu završio slavljem Bijelih (0:1) zahvaljujući golu Francka Ohandze u posljednjim trenucima susreta.

Obje momčadi ulaze s novim trenerima u odnosu na prošli dvoboj u MAXtv Prvoj ligi. Bit će to prvi međusobni sraz Hajdukovog trenera Joana Carrilla te Bruna Akrapovića koji je prije nekoliko dana preuzeo klupu Crvenih.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk