Sport Hajduk

istražuju se transferi

Pavasović Visković o USKOK-u na Poljudu: Drago mi je da se sve iz našeg razdoblja prekontrolira i da prestanu kojekakvi spinovi!

istražuju se transferi

Prije nekih dvadesetak dana djelatnici PNUSKOK-a (policijski odjel koji operativno odrađuje postupanja po nalogu USKOK-a, op.a.) posjetili su prostorije Hajduka na Poljudu.

Kako smo neslužbeno doznali iz nekoliko pouzdanih izvora, bez suvišnih su pitanja i riječi policijski istražitelji izuzeli više stotina dokumenata koji se odnose na transfere i ugovore koji su sklopljeni s igračima za vrijeme dok je sportski direktor bio Goran Vučević.

Tražili smo komentar od Ljube Pavasovića Viskovića, ranijeg predsjednika Nadzornog odbora Hajduka.

- Nemam nekakav poseban komentar, s moje točke gledišta apsolutno u tom razdoblju ne postoji ništa sporno, dapače! Nikad prije, a ni poslije, u Hajduku stvari nisu rađene u tolikoj mjeri transparentno. Podsjećam, tada je Nadzorni odbor radio u sastavu devetorice i potpuno je nemoguće da je kontrolu NO prošlo bilo što, a što ne bi bilo ispravno.

- Osobno mi je čak i drago da se sve iz našeg razdoblja prekontrolira i da prestanu kojekakvi spinovi neformalnih grupacija koje su sada blisko vezane uz klub. Mislim da je to najbolji način da se na naše razdoblje stavi točka – rekao nam je Pavasović Visković.

Prema informacijama koje su objavljivane nakon Vučevićeva odlaska, u njegovu mandatu na Poljud je dovedeno 20 igrača, a prema podacima Transfermarkta na posudbe su došli Azerbajdžanac Ruslan Kurbanov, Ante Roguljić, Australac hrvatskih korijena Anthony Kalik te Manuel Arteaga iz Venezuele, kao i Argentinac Julian Velasquez.Frane Zolja

Među onima koji su došli za vrijeme Vučevića bilo je, složit će se mnogi poznavatelji prilika u Hajduku, poprilično “promašaja” što se tiče konkretnih igračkih učinaka za splitski klub, poput Brazilca Josiela Alvesa de Oliveire, koji je u Hajduku odigrao tek nekoliko nastupa u prijateljskim utakmicama, a za prvu momčad službeno nije ni nastupao.

No, Vučeviću se također mora priznati i nekoliko dobrih poteza poput dolazaka Josipa Juranovića, Jeffersona ili Francka Ohandze, odnosno “Frane Zolje”, koji je postao miljenik splitske publike usprkos brojnim ozljedama koje su ga pratile.

Medijski napisi nakon Vučevićeva odlaska govorili su da je od 1. siječnja 2014. godine Hajduk odradio 13 prodaja na kojima je zaradio 11,49 milijuna eura.

Što će se i hoće li se išta naposljetku izroditi iz ovih posjeta PNUSKOK-a poljudskih hodnicima, tek će se vidjeti. Ništa prejudicirati nećemo.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk