Sport Hajduk

Hajdukov Dunga

Jefferson, palac gore: bravo za Vučevića!

Hajdukov Dunga
Svidio vam se Jefferson, jel' tako? Žef kao šef ispred obrane, krakato svedostižan, a onda je otresao sa sebe Guberca, povukao loptu korak-dva, vidio gdje se nalazi golman Simčič i ispalio top "brasileiro"; nije baš da je to bio suhi list, ali školski udarac, balun se poput topovske kugle zabio Simčiču u mrežu i bilo je to 2:0.

Na stranu poneka nezgrapnost u predaji baluna, ali Brazil nije samo Pele, Zico, Socrates, nego je Brazil i Mauro Silva, Dunga.

Taktička zrelost. Bravo, Žef, ti si taj. Hajdukov Dunga!

Ali, bravo i za Gorana Vučevića! To želimo istaknuti. 

Dosta je sportski direktor "bijelih" trpio kritika, te doveo ovoga i onoga, prišivalo mu se i što jest i što nije, Jo, Mezga, Kurbanov... Popis proširite po vlastitom nahođenju.

Međutim, kad je odlazio u Portugal na skautiranje u travnju rekao je "ima jedan..." Nije izustio ime, čuvalo se u tajnosti, od straha da ne bude provaljeno, a posao kompromitiran.

Rekao je Vučević "neću više dovoditi igrače na preporuku, na video-zapis, samo kad ga osobno vidim..."
Bilo je i podsmijeha da ide tražiti igrače za Hajduk kod Benfike B ili u drugoj portugalskoj ligi. Od travnja Vučević je posebno teško živio u poljudskim kancelarijama.

Danas se vidi da je proveo određenu kadrovsku križaljku baš po svome nahođenju, doveo trenera Burića, ušlo se u 3. kolo Europe, nije izgubio u Maksimiru.

I otkrio nam je – Jeffersona, kao Kolumbo kad je otkrio Ameriku. Ako znamo kritizirati, red je i da - pohvalimo.
Jefferson se pokazuje kao pun pogodak. Kad bi ih bilo još više, pa da se i Ukrajinci nametnu, Artem Radčenko i Maksim Bilji, na njih još čekamo premda smo iz Slovenske Bistrice požurili reći da su – pojačanja.

A pojačanje je – Žeferson! Rekao je tada Vučević "vidjet ćete da je dobar igrač, ali ne dajem izjave, nemojte to odmah objaviti, pričekajmo"... 

Dočekali smo.

S. ALFIREVIĆ 

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 8FirstPrevious[1]2345678Last