Sport Hajduk

MERCATO

Franjo Prce odlazi u Lazio, bijelima oko 2 milijuna kuna

MERCATO
Franjo Prce odlazi u Lazio, juniorski stoper Hajduka, koji nije potpisao profesionalni ugovor i nije se "našao" u pregovorima s Hajdukom na kraju proljetnog dijela prvenstva, nakon isteka stipendijskog ugovora namjerava karijeru nastaviti u redovima rimskog Lazija. 

Tamo gdje je lani otišao još jedan stoper iz juniora "bijelih", Josip Elez.

Prce nema više ugovor s Hajdukom, praktično je slobodan na tržištu nakon što mu je istekao stipendijski ugovor i spominje se da bi njegova odšteta za tzv. 'uloženo u razvoj' mogla biti najviše 300.000 eura.

Prce se nije našao u planovima Hajduka da ga odmah gurnu prema prvoj momčadi, dadu mu pravi profi-ugovor, nego je zapelo u procjenama koliko bi vrijedio produžetak vjernosti; u Poljudu kalkuliraju s visinima ugovora više nego ikad...

Prce tako nije potpisao profi-ugovor i slobodan je promijeniti sredinu. Lani je s Elezom bilo drugačije, bio je vezan stipendijskim ugovorom, Hajduk je dobio ponudu od Lazija i premišljao se te na kraju prodao svoga mladog stopera koji se taman uhodavao na pripremama prve momčadi u Pohorju. Hajduk je tada za Eleza inkasirao 400.000 eura odštete.

Prce je mladi reprezentativac iz redova Hajduka, bio je član hrvatske reprezentacije što je lanjske jeseni igrala na Svjetskom prvenstvu mladih u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prije toga i na Europskom prvenstvu u Slovačkoj.
Prce je Stočanin, kako ga tituliraju u Hercegovini, iz Stolca, premda je rođen 7. siječnja 1996. godine u Čapljini. Dakle, punoljetan je, napunio je 18 godina. 

Govorilo se - stoper od najtvrđeg hercegovačkog kamena; poznat je bio u reprezentativnom kvartetu Hajdukovih nada 1996., promovirali smo ih u proljeće prošle godine; četvorica vratar Ivo Grbić, stoper Franjo Prce, vezni Frane Vojković i kapetan Josip Bašić. Godinu kasnije izravno je sudjelovao u osvajanju Kupa s juniorima Hajduka u svibnju, nedavno u Dugopolju, 2:0 protiv Splita, bio je strijelac prvog pogotka u 2:0 pobjedi, već u 9. minuti na centaršut Nikole Vlašića iz kornera. Prce je glavom probio obranu Splita, pisali smo u reportu. 

Drugi gol dao je Maloku, u nastavku, u 49. minuti.

No, Prce se kasnije nije dogovorio s Hajdukom oko produženja ugovora, koliko se zna usmjeravali su ga u B momčad, to nije dobro prihvatio, i neko vrijeme se zagubio "na mapi".

I sad iz Italije stiže potvrda kako bi idućih dana trebao doputovati u Rim, potpisati za Lazio, tamošnji sportski direktor Albanac Igli Tare voli doći u "shopping" s ove strane Jadrana među talente. Rimski "orlovi" otprije imaju sklonosti prema hajdučkim stoperima, angažirali su Eleza, skautirali su utakmice, a za Prcu smo spominjali i interes Palerma koji ga je gledao na utakmici kad su "bijeli" gostovali u Rijeci, no Lazio je očito bio konkretniji...

S. ALFIREVIĆ

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 5FirstPrevious[1]2345Last