Sport Hajduk

hajduk - rnk split 2:0

Maloku i Prce donijeli trofej juniorima

hajduk - rnk split 2:0

Foto: Vladimir Dugandžić / CROPIX

Juniori Hajduka osvojili su juniorski kup Hrvatske, glatkih 2:0 kontra Splita, kapetanu Lorencu Šimiću pobjednički pokal je uručio je Alojzije Šupraha, predsjednik NSŽSD, uz određenu dozu zvižduka navijača Hajduka... 

Odmah su "bijeli" dali do znanja da se kroz juniore žele revanširati za poraz kadeta u finalu turnira Svetog Duje, "bijeli" su se pokazali kao bolji i poduzetniji partner, a "crveni" se orijentirali na obranu i – kontranapad.

Već u 8. minuti stoper kapetan Šimić blizu crte ubacio je loptu u Splitovu mrežu i bio je ofsajd, "dirao" je Hairlahovićev šut u nedopuštenoj poziciji. Minutu kasnije, drugi hajdučki stoper, Franjo Prce, probio je Splitovu obranu, glavom nakon Vlašićeva kornera.

Split je bio opasan samo iz dva protuudara, ali bez završnice, trpio je stalno Hajdukov "posjed baluna", a početkom nastavka "bicikla" Maloku uspio je u driblingu, pucao je iskosa, od vratnice se odbilo u – mrežu, 2:0. To je bio kraj Splitovih nadanja da se može oduprijeti.

U 75. još i kazneni udarac za "bijele", Runje je faulirao Prskala, ali je šut Hairlahovića obranio Kukić.

S. ALFIREVIĆ
Hajduk - RNK Split 2:0 (1:0)

Dugopolje. Stadion "Hrvatski vitezovi". 

Gledatelja oko 1300. 

Finalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa za juniore. 

Sudac Željko Frković (Gospić).

Žuti kartoni: Prskalo (Hajduk) i Runje (Split)

U 75.minuti Hairlahović (Hajduk) nije iskoristio kazneni udarac, šut sa 11 metara obranio je Kukić.

Strijelci: 1:0 Prce (9), 2:0 Maloku (49)

Hajduk: Grbić, Bašić, Žile, Šimić, Prce (od 88. Bosančić), Hairlahović (od 87. Baturina), Maloku (od 74. Deanović), Vlašić, Prskalo (od 90. Luetić), Balić, Mastelić (od 83. Kovačević).

RNK Split: Kukić, Glavaš, Šarić, Baran, Runje (od 78. Mikulić), Galić (od 74. Grubišić), Pervan (od 51. Petković), Jukić, Šalinović (od 83. Maglica), Kelez (od 70. Živaljić), Roglić.

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 3FirstPrevious[1]23Last