Sport Hajduk

Hajduk - Slaven Belupo 1:0

Maglica zabio za pobjedu protiv 'medicinara' i bijele doveo na bod od Dinama

Hajduk - Slaven Belupo 1:0

Hajduk - Slaven Belupo 1:0 (0:0)

Split. Gradski stadion u Poljudu. Gledatelja oko 8000. Sudac Damir Batinić (Osijek) - 6.
Bez kartona.
Strijelac: 1:0 Maglica (77)
Najbolji igrač: Anton Maglica (Hajduk)
Hajduk (4 – 1 – 4 – 1): Kalinić (6,5) – Vršajević (5,5), Maloča (7), Milović (7), Mikanović (-) (od 23. Lučić 5,5) – Anđelković (5,5) – Sušić (6) (od 71. Bencun -), Pašalić (6), Andrijašević (5,5) (od 59. Kiš -), Mujan (6) – Maglica (7).
Slacen Belupo (4 – 2 – 3 – 1): S. Rodić (6,5) – Purić (5,5), Plazanić (5,5), Edson (5,5), D. Melnjak (5,5) – Čanađija (6) (od 63. Haračić -), Crepulja (6) – Rak (5,5) (od 74. Roskam -), Brlek (6), P. Filipović (6) (od 83. Geng -) – Glavica (5,5). SA


Tijek susreta.

1 - Počela je utakmica!

4 – Mujan se probio do korner crte s lijeve strane, ubacio na u sredinu, vratar Rodić je skočio, ali uspio je samo vršcima prstiju dodirnuti loptu koja je došla do Pašalića. Mladi veznjak "bijelih" pokušao je zabiti gol, ali Rodić ga je uspio omesti, tako da je udarac otišao visoko preko gola.

7 – Nova prilika Hajduka, Sušić je ostao sam na desnoj strani šesnaesterca, pokušao iskosa pogoditi suprotni kut, no nije bio precizan.

17 – Sušić se na rubue kaznenog prostora gostiju borio za loptu s Henriqueom, činilo se u jednome trenutku kako će mu je uzeti, no sudac Batinić je svirao prekršaj u napadu, premda je bilo obostranog potezanja, vidjelo se kako Henrique poteže Sušića za dres.

22 – Nova ozljeda u Hajduku, nova briga za Tudora, igru je šepajući napustio Mikanović, koji je ovu utakmicu započeo na lijevom beku. Umjesto njega je ušao Luka Lučić, po stažu još uvijek junior kojemu je to prirodna pozicija. Tudor je, frustriran zbog zle sreće, pred klupom nabio bocu nogom.

27 – Andrijašević je iz sredine lijepo odigrao iz prve i proigrao Maglicu, koji je ušao u šesnaesterac i s desne strane dao prejaku loptu u sredinu za Mujana, nije to ovaj uspio stići.

34 – Zaprijetili su gosti, s ruba šesnaesterca slijeva je opasno zapucao Filipović, Kalinić se opružio i skrenuo loptu u korner.

35 – Andrijašević je dobio dugu loptu i pobjegao pratnji, pucao je s 15-ak metara iskosa, Rodić je bez problema uhvatio loptu.

36 – Pašalić je oduzeo loptu na sredini terena i krenuo naprijed, mogao je dodati ulijevo Lučiću, ali je odlučio pucati s ruba kaznenog prostora i učinio je to loše, nebu pod oblake.

45 – Mujan je odlično pucao s ruba šesnaestrca slijeva, snažan udarac, ali pogodio je vanjski dio mreže.


POLUVRIJEME

46 - Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u momčadima.

49 – U nastavku je prvi zaprijetio Slaven Belupo, Filipović je na lijevoj strani dobio dugu loptu, ostao je jedan na jedan s Maločom, nije ga pokušao proći već je pucao gađajući bliži kut, ali vrlo neprecizno.

51 – Mogao je Batinić suditi jedanaesterac za Hajduk, no pustio je da se igra, uz burne prosvjede iz publike. Pašalić je dodao loptu ulijevo za Mujana, koji je ubacio u sredinu, lopta je pogodila u ruku Purića, bila mu je u neprirodnom položaju. No, zamalo su "bijeli" zabili iz te akcije, lopta je došla do Maglice koji je ispružio nogu i zapucao, Rodić je jedva obranio.

59 – Opet su gosti zaprijetili po svojoj lijevoj strani, bek Melnjak je "prodao" lažnjak Maloči i pucao sa 16 metara, no i on dosta neprecizno.

60 – Uz zvižduke je izašao Andrijašević, Tudor je pojačao napad i ubacio u igru Kiša.

62 - Torcida je sa "sjevera" do 60. minute uobičajeno, glasno i bez prestanka, bodrila Hajduka, no onda su ničim izazvani počeli izvikivati nacionalističke parole, pune mržnje i poziva na ubijanje. Najprije su uz nekoliko bengalki podigli transparent "Milicija čuva svoje" (?!), zatim već uobičajeno "Hrvatska policija, mito i korupcija", te na kraju i – "Ubij Srbina". Na ovo posljednje potaknuli su i gledatelje s istočne tribine, koji su se uključili u skandiranje. Vidjet ćemo hoće li Hajduk ovaj put biti prijavljen zbog ovakova skandiranja.

67 – Jedna visoka odbijena lopta došla je Kišu na volej na 13-14 metara, po sredini, mladi napadač Hajduka pucao je snažno, ali previsoko.

71 - Iz igre je izašao Sušić, ušao je Bencun. Sušić je također ispraćen zvižducima, pogotovo zbog sporog izlaska prema do aut crte.

1:0 Maglica
77 – Hajduk je poveo! Vršajević je centrirao s desne strane, u sredini je skočio Kiš, ali je promašio loptu, odmah do njega bio je Mujan koji je pucao prsima, a Rodić odlično obranio. No, lopta je došla do Maglice, koji je sa 7-8 metara uspio nekako zabiti, lopta je prošla pored Rodića za veliku radost hajdukovaca.


88 – Imali su gosti nakon dobre akcije priliku za izjednačenje. Roskam je izbio pred Kalinića, malo slijeva, gađao je suprotni donji kut, lopta je prošla pored gola.

90 - Igrat će se još dvije minute.

90+1 - Lučić je lijepo prošao jednog igrača, ušao u šesnaesterac s desne strane i zapucao slabijom, desnom nogom, visoko preko gola.

KRAJ
Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 29FirstPrevious[1]2345678910Last