Sport Hajduk

KRV NIJE VODA

Tino Sven Sušić je nova snaga ‘bijelih’

KRV NIJE VODA

Tino je i prije dolaska na Poljud bio na neki način vezan za Hajduk, naime, mladi nogometaš rodio se u ratnom Sarajevu, 13. veljače, na rođendan ‘bijelih’ / Vladimir Dugandžić / CROPIX

Tino Sven Sušić, po drugi put među hajducima! Ugovor je potpisan, na četiri godine, tvrdi njegov otac Sead, Safetov brat, a u Hajduku se mudro smješkaju: “Znate kako mi to radimo, najprije liječnički pregledi, pa ugovor da bude verficiran, tek tada možemo objaviti, pa i slikati ga...” Doduše, s Avdijom Veršajevićem je sve bilo brže-bolje što se tiče slikavanja, tamo još na Kupresu, uz hotel Adria-ski, ali neka, pomalo: Hajduk drži svoj ritam.

Uglavnom, Tino-Sven Sušić iz druge je uskočio među hajduke. Zimus u siječnju, u prvom pokušaju, nakon dobre probe i komplimenata što mu ih je izrekao tadašnji trener Hajduka Krasimir Balakov (“budi pametan, pred tobom je velika karijera!”) baš nitko mu se više nije javio na telefon?!

Čak je otac Sead potom imao i zdravstvenih problema, zbog stresa ščepao ga vertigo i bio je hospitaliziran u splitskoj bolnici. Milan Miki Rapaić preko koga je Sušić došao na probu u Poljud bio je razočaran postupkom “bijelih”, a Tino-Sven (pisat ćemo dalje samo Tino, tako je lakše...) se uputio potom na treninge u - Sampdoriju, u Genovu. Ovu istu koja sada prima Marka Livaju iz milanskog Intera.

Nedavno, u Hajduku su se sjetili Sušića! Daj vidi gdje je onaj momak, bio je dobar, okrenuli su nekoliko telefonskih brojeva i evo opet Tina i oca mu Seada u Poljudu.

Sad je to za njih happy-end. Čekao je opet dva dana na potpis, ali se potpis i dogodio. Četiri godine je Tino Hajdukov.

Ima nešto u tom datumu rođenja što Tina veže za Hajduk. Rođen je 13. veljače, na Hajdukov rođendan! U ratnom Sarajevu. Pa ga je put odmah odveo u Belgiju, u Liege, gdje je otac, stariji brat poznatijeg Safeta, imao već uhodan život nakon karijere u kojoj je jednom zaigrao i za reprezentaciju ondašnje države.

Geni oca i strica

Nije bio Sead razvikan poput brata Safeta, danas izbornika momčadi Bosne i Hercegovine, ali oni koji su gledali kako puca njegov top “iz koljena” kunu se da je bio bolji i od Safeta. Oni, braća iz Zavidovića...

Uglavnom, Miki Rapaić, duša od čovjeka i hajdukovac ponudio je svome prijatelju iz Liegea Seadu da proba sa svojim sinom Tinom u Hajduka. Mali ima gene oca i strica, umije s loptom.

- U zimu smo se nekako razišli bez glasa. Sad je druga prilika, nikad ne reci nikad. Sretni smo što smo ovdje - rekao je otac Sead.

Veselimo se unaprijed kad će u Split navratiti i brat mu Safet, da vidi nećaka Tina. A Safet je stari suigrač i prijatelj Zlatka Vujovića, iz zajedničkih dana provedenih u PSG-u. Nedokučivi su puti nogometni...

SLAVEN ALFIREVIĆ

Još odmora i za Vukušića

Ante Vukušić je bio u Poljudu, javio se i dobio i on produženi odmor poput braće Sharbini, još cijeli vikend, do ponedjeljka, zašto da i on malo dodatno ne predahne kad mogu i Anas i Ahmad... Svi su oni na prodaju, brže-bolje, postoje upiti, ali ništa još više od toga. U utorak bi valjda i oni počeli trenirati, čekajući...  (SA)

Turniru smeta suspenzija...

Hajduk je dogovorio nastavak priprema u Njemačkoj, krenulo bi se u petak 22. lipnja autobusom, truc-truc sve do južne Bavarske, a tamo je Bad Reichenhall, u okrugu Berchtesgaden: Njemačka, ali u sasvim rubnom području s Austrijom, nedaleko Salzburga. Iz redova Red Bull Salzburga, gdje je Niko Kovač, vesele se Hajduku: priredit će turnir na kojem bi zaigrao i - liverpulski Everton!

Hajduk gleda kako da eskivira suspenziju HNS koja seniorima priječi odigravanje utakmica, zato je 19. lipnja ročište ‘slučaja Rukavina’ na Trgovačkom sudu u Zagrebu od posebnog značaja. Šta će Bad Reichenhall bez utakmica?!

Hajduku su pripreme financijski povoljne, 25.000 eura moraju izdvojiti, a ostatak od 30.000 eura, kažu, pokrivaju sponzori, rečeni turnir. Snašli smo se dobro, kažu.  (SA)

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 47FirstPrevious[1]2345678910Last