Sport Hajduk

ŽIVI SVOJ SAN Caktaš: Potpisao sam, važno je igrat pa će sve drugo doć samo od sebe!

Torcida je u polufinalu ‘Sultan cupa’ bila uz ‘bijele’,  desetak ih je potegnulo iz Hrvatske, no žele ostati u tajnosti

Mijo Caktaš, novi je dobitnik priprema Hajduka!

Mali Mijo iz Dugopolja, za novi bolji Hajduk!

Ako je Franko Andrijašević krenuo u sezonu s Dugopoljem, a sad je već važno je li sposoban za nastup ili je ozlijeđen, dotle se istodobno u idealnu momčad ušuljao i – mali Mijo!

Kad dodamo i povratnika Juru Obšivača, danas prvu pričuvu, Hajduk se baš napio vode s izvora Dugopolja, pa neka su mu to sve igrači povratnici s posudbe...

Caktaš, junak naše današnje turske priče rođen je 8. svibnja 1992. godine. U Splitu. Ali je pravi Dugopoljac.

S nepunih 20 njegov uzlet je baš priča junaka iz male sredine koji ni iz čega uzlijeće do zvijezda. Do jučer je još igrao za svoje Dugopolje, tamo gdje mu žive otac Dragan i majka Fani, običnim životom, tata radi u škveru, mama u dugopoljskom hotelu Katarina. Ima i mlađu sestru Ines, 16 joj je godina.

I svi ga čekaju kao Boga da im se vrati, pa da njihov Mijo ispriča kako je to bilo?!

Past će skoro i prvi gol

- Kazat ću kako se ovo samo u snu može poželjeti. Zapitkuju me stalno, čujemo se mi mobitelom, internetom, razmjenjujemo poruke, ali kad se vratim moram sve potanko kazati. Ne razume se oni baš u nogomet, ali morat ću sve ispričati. I kako je bilo u momčadi i kako mi se čini Turska. Nisam puno vidio od Turske, samo ovaj hotel koji je nešto izvrsno. A drugo smo samo radili, trenirali, igrali, ništa drugo – priča nam Caktaš.

Govori Mijo polako, mjeri riječi, ovo mu je prvi pravi susret s novinarima. Dan prije uzdrmao je prečku rumunjskog gola, da je bilo mrvicu niže...

- E da je, šteta, ali nema veze, past će i prvi gol - optimist je.

Do jučer je Mijo igrao za Dugopolje, putovao u Split Prometovom ‘trideset-peticom’, a danas je već nominalno lijevo krilo Hajduka, ima i vozački položen u međuvremenu da se ne zlopati busom, a i ugovor je na 4,5 godine potpisao prije polaska na pripreme. Nije zagledao.

- Samo sam potpisao, važno je igrat, pa će sve drugo doć samo od sebe!

Potcrtali bismo ga već u idealnom sastavu ‘bijelih’ za proljeće 2012. godine. Otprije je već Hrvoje Maleš, predsjednik, govorio o njemu kao o zlatnom grumenu. ‘Vidjet ćete, to je novi Luka Modrić’, rekao bi Maleš.

- Gode pohvale, ali nije baš tako, ne mogu ja to reći, na meni je da se trudim, ništa više, daleko je Modrić. Ali, nemam straha. Samo jedna misao me prati. Najbitnije je reći sebi ti to možeš. Pa nema straha. Samo sebe hrabrim, tu si, igraj, ne plaši se. I dobro ide. Oslobodio sam se...

Prati i novine, pamti naslove, uživljen je u priču da ima šansu.

- Je, pisalo je već, Caktaš došao na mala vrata, a već danas u prvih 11!

Hajduk ga spazio sa 17

Hajduk ga je vidio kad je imao 17, kad je GOŠK Adriachem kao druga momčad ‘bijelih’ igrala ‘po livadama’, zapazili ga Željko Mijač i Saša Glavaš u protivničkoj momčadi treće lige Dugopolja.

- Glavaš je rekao, preporučio me, Vučević me doveo u Hajduk, pa sam se vratio kasnije na posudbu u Dugopolje. Prije toga sam kao dječak igrao i za Omladinac iz Vranjica kod Franka Bogdana, dvije godine. Nije bilo lako putovati, pa sam se vratio u Dugopolje. Tako je nekako išao moj put.

Hoće li današnje Dugopolje kao snažan drugoligaš u prvu ligu ili samo fintiraju...

- Dobro smo igrali, a sad smo nas trojica ovdje. Svojima želim sreću, da uđu u prvu ligu.

Caktaši su tamo dolje, ispod crkve, kod općine, kazuje nama koji skoro svaki dan u Dugopolje idemo svojim poslom, u Slobodnu. Objašnjava nam, tu su dolje kuće Caktaševih, na drugom mjestu su Radoševići...

I tako smo malo otopili atmosferu da se i mali Mijo snađe sa sedmom silom. Bistra je on glava.

- Moram se truditi i učiti taktiku na ovim sastancima. Važno je biti dobro raspoložen.

ZA ‘SLOBODNU’ IZ ANTALYJE Piše SLAVEN ALFIREVIĆ SnimA MARIO TODORIĆ / CROPIX

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 1 of 29FirstPrevious[1]2345678910Last