Sport Hajduk

Lendrić: Da nije bilo golova u Zrinjskome, tko bi još danas znao za mene

Igrač koji je tijekom kupreških priprema Hajduka možda i najviše skrenuo pažnju na sebe bio je napadač Ivan Lendrić. Povratnik s jednogodišnje posudbe u mostarskom Zrinjskom, mladić koji će u kolovozu napuniti 20 godina, postao je opet top tema s četiri pogotka Tomislavu u prijateljskom susretu u visokoj 6:0 pobjedi ‘bijelih’.
V. Dugandžić / CROPIX
- Nakon godinu dana u Mostaru jedva sam čekao da se vratim u Hajduk. Trener Krasimir Balakov me pozvao na pripreme i na meni je da se nametnem i probam izboriti za mjesto u Hajduku - skromno je kazao Lendrić.

Veliki korak u tom smjeru već na napravio sa četiri pogotka koje je zabio nastupivši u drugom poluvremenu. Zabijao je u prosjeku svakih desetak minuta.
- Veliki sam korak napravio time što sam otišao na posudbu u Zrinjski i tamo postizao pogotke, jer da nije bilo toga tko zna gdje bih danas bio. Sve drugo je zbog toga došlo. To što sam zabio četiri gola je jednostavno moj posao. Kako je rekao i trener, napadač je tu da zabija pogotke - s obje noge ostao je Lendrić na zemlji.

A Lendrić se nazabijao pogodaka prošle sezone. Sa 16 postignutih golova bio je prvi strijelac bosanskohercegovačke Premijer lige. U vrhu napada Hajduka sada je velika konkurencija, uz Lendrića tu su i drugi najbolji strijelac HNL-a prošle sezone Ante Vukušić, najbolji strijelac crnogorske lige Ivan Vuković, Ahmad Sharbini koji je zabio više od 50 pogodaka u HNL-u, mladi reprezentativac Duje Čop, najbolji strijelac druge lige Hrvoje Tokić...
- Sigurno je konkurencija jaka. Ahmad Sharbini je napadač koji je stvorio svoje ime, velike stvari napravio je još u Rijeci i prije nego je došao u Hajduk, Ante Vukušić je također tu... Bit će mi vrlo teško, ali vjerujem u sebe. Radit ću na najbolji mogući način kao i dosad, a na treneru je da odluči tko će igrati - diplomatskim se odgovorom izvukao Lendrić.

Mnogo je igrača proteklih sezona stiglo iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku i u HNL-u ostavilo veliki trag, od Senijada Ibričića, Ermina Zeca, Ivana Krstanovića, Mehmeda Alispahića... Ima li u Premijer ligi i susjednoj državi općenito pojačanja za Hajduk?
- Sigurno ima dobrih igrača, ali ipak mislim da nije na meni da govorim o tome tko bi bio pravo pojačanje za Hajduk.
Povezivalo se u posljednje vrijeme Lendrića s odlaskom u inozemstvo. U inozemnim medijima spominjao se interes njemačkog HSV-a, već od prije ga je pratio belgijski Anderlecht...

Šteta bi bilo kada bi kojim slučajem već sada otišao dok nije ostavio pravi trag u klubu.
- Ne razmišljam o ničemu, samo o Hajduku i narednom treningu. Sve drugo su priče kojima se ne zamaram - jasan je bio solinski Torres, Ivan Lendrić.FRANE VULAS

Želiš prvi znati vijesti o Hajduku?

SD Hajduk
Naslovnica Hajduk
Page 38 of 69First3334353637[38]39404142Last