StoryEditor
Hajduktrener svih trenera

Ćiro Blažević: Čovječe, Hajduk je baš u naletu, teško Dinamu...

Piše Slaven Alfirević
4. prosinca 2021. - 09:00

Miroslav Ćiro Blažević kaže da odavna nije bio neobičnijeg derbija. Igrali su Dinamo i Hajduk sto puta i u Maksimiru napose, ali svaki put je drugačije, nova priča, a ova je, kaže, posebna.

- Derbi je uvijek derbi i to je stara izreka, ali istinita. Hoću reći kako je ova utakmica baš otvorena... Kaže se da su sva tri znaka moguća, tako je uvijek, ali ovaj put baš nekako na poseban način. Totalna neizvjesnost.

Legendarni trener svih trenera, koji je vodio dakako Dinamo u više navrata, ali jednom prilikom i Hajduk baš protiv Dinama u Maksimiru (0:0), to ovako objašnjava:

- Po svemu izgleda da je Hajduk favorit u nedjelju, po sjajnoj formi, to kako igra i kako izgleda uoči utakmice. Međutim, Dinamo je sad doživio radikalnu promjenu i vidjet ćemo koliko su se trgnuli. Ja bih rekao ovako: Hajduku može biti problem što ga svi doživljuju kao favorita, to mu može bit pravi hendikep, a bit će vrlo interesantno i jako me zanima vidjeti kakva će bit reakcija Dinama.

Kako komentirate odlazak Damira Krznara s kormila „modrih”?

- Uvijek mi je žao kad se takvo što dogodi. Ne znam koliki Kopić može imati utjecaj na momčad. To je zanimljivo pitanje. Koliko će to biti pozitivna reakcija?! Ne znam tko to odlučuje, ali znam da oni u Dinamu tek traže trenera. I ta pozicija stavlja „modre” u poseban položaj, jer, rekoh, trenera, kao trajno rješenje, zapravo nemaju...

Kako vam se sviđa Hajduk?

- Hajduk je, čovječe božji, u velikom naletu i Dinamu će biti puno teže nego što je to inače slučaj u ovakvim utakmicama. Puno teže!

Sine, ne dam se...

Derbi nije derbi odluke, daleko je još, ali može biti dalekosežan?

- Svakako. I ništa kao pobjede ti ne daje tako silan elan da prebrodiš trenutak. To dobro znam iz iskustva. Pobjede su najbolji lijek.

Vi, nećete na stadion?

- Ma ne...

Kako ste, da vas pitamo za zdravlje?

- Dijagnoza je moja teška. Ali ja se, sine, ne dam. Borim se... 

item - id = 1148401
related id = 0 -> 1155830
related id = 1 -> 1155616
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. siječanj 2022 20:11