StoryEditor
Hajdukutakmica sezone

Burić uoči Gorice: Dijelili smo neke poklone koji se dijele za Božić i Novu godinu. To se ne smije opet dogoditi

1. studenog 2019. - 17:30

Gorica – Hajduk, druga runda. U prvoj, kup utakmici u srijedu su "bijeli" nokautirani. Pojačava to pritisak na Hajduk i trenera Damira Burića pred današnji prvenstveni ogled, borbu za bodove. Osvojena tri boda vratila bi mir u kuću.

- Analizirali smo utakmicu u kupu, vidjeli smo koje smo greške radili. Bilo je nevjerojatno jednostavnih individualnih grešaka što je usmjerilo utakmicu. Moramo biti koncentrirani 95 minuta, odigrati kao u prvom poluvremenu kada protivnik nije ni zapucao na naš gol. Ako budemo držali tu koncentraciju tijekom cijele utakmice, odigrat ćemo kvalitetno - rekao je Burić u Zagrebu gdje je momčad u pauzi između dva susreta protiv istog protivnika.

Detaljno je analiziran kup susret u kojem je Hajduk bio mnogo bolji u prvih 45 minuta, ali tijekom cijelog susreta u konačnici i poprilično bezopasan za protivnika. Hajduk nije stvarao prilike.
- Naš "manko" (nedostatak op.a.) bio je da smo imali dosta situacija pred golom, prekida, povratnih baluna, gdje jednostavno nismo zauzeli šesnaesterac onako kako bi trebali. Falio nam je onaj instinkt jednog pravog napadača koji želi dati gol. Momčad je vidjela te scene, da je bilo bezbroj situacija gdje smo mogli povesti. Na tome moramo radit – poručio je trener "bijelih".

U prvih 45 minuta Hajduk je bio nadmoćan, što se potom dogodilo?

- Imali smo jednostavne greške, kod duela, pogotovo kod igre na drugi balun gdje smo napravili nekoliko faula u blizini našeg šesnaesterca. Iz toga je pao gol koji je otvorio utakmicu u smjeru koji je idealan za Goricu (nap.a. slobodan udarac Lovrića) s obzirom da stoje jako kompaktno i duboko. Pokušavali smo to probiti, odigrati, ali jako teško je igrati protiv momčadi koje stoje tako. Nadam se da ćemo imati sada neke druge opcije. Moramo biti kvalitetniji što se tiče odlučnosti, zauzimanja šesnaesterca. 

Hoće li biti promjena u sustavu igre?
- Mislim da hoće – najavio je Burić.

A u sastavu?
- Da, u svakom slučaju. Nadamo se da će nam se vratiti neki igrači koji su bili ozlijeđeni. Neki igrači su dobili udarce, tu ćemo morati prisilno mijenjati. U svakom slučaju, bit će promjena – naglasio je trener "bijelih".

Gorica?
- Gorica je pokazala tu defenzivnu igru na drugi balun, jako duboku formaciju, izlazak u brzu tranziciju. Kako smo odigrali prvo poluvrijeme, tako moramo svih 95 minuta. To je formula za uspjeh.

Dosta ste ovih dana pričali s igračima? Koliko ćete do sutra uspjeti trgnuti momčad?

- Vidjeli smo gdje smo griješili. Momci su bili dosta kritični prema sebi. Dijelili smo poklone kao za Božić i Novu godinu, a to se ne smije događati! Idemo po nova tri boda i pobjedu – poručio je Burić.

 

 

Izdvojeno

08. kolovoz 2020 09:10