StoryEditor
Hajdukuzbuna za jedno jutro

Brbić i Vučević odbili Andrićevu ostavku

Piše PSD.
4. srpnja 2015. - 19:40
Pronio se glas da Srđan Andrić, šef škole Hajduka podnosi ostavku. No, bila je tek uzbuna za jedno jutro. Andrić je bio na razgovorima s Marinom Brbićem i Goranom Vučevićem, i bio spreman na ostavku, ali je ta opcija odbijena.

Andrić je samo izrazio žalost zbog događaja s Matom Baturinom i njegovim sinovima koji su odlučili napustiti Hajduk i prijeći u redove Splita, a konkretno Andrić u toj priči ne snosi odgovornost... “Ako treba mogu ići...”, ali čemu?

Razgovori su obavljani mjesecima na visokoj klupskoj razini s obitelji Baturina i “bijeli” nam tumače kako su dobijali obećanja od Baturina da neće ići sa sinovima ni u Barcelonu, ni u Dinamo (Split se tada nije spominjao). Dapače, Hajduk je bio uvjeren da će Baturine – ostati.

- Darovita su i dobra djeca i teško nam sve to skupa pada jer smo s Matom mjesecima pregovarali da potpišu stipendijske ugovore i još njemu nudili da on dođe raditi kod nas, a ništa na kraju nije želio prihvatiti – kazao je Srđan Andrić, vidno pogođen raspletom situacije.

A sve se to samo nadovezuje na jučerašnje priopćenje/pismo Marina Brbića. Ni Andrić, ni klub zapravo nemaju instrumente da zadrže Baturinu, odnosno njegove sinove, ako su oni već tako odlučili da odu i biraju Split.

Nije u pitanju, objašnjavaju, eventualno nuđenje ostavke kao moralan čin, nego u biti činjenica da su nemoćni pred odlukom obitelji Baturina!

Istodobno, provodi se opsežan redizajn u omladinskoj školi, na primjer novi ugovori neće biti ponuđeni šefu skauta Nenadu Praliji i treneru vratara Zoranu Varvodiću kao najzvučnijim imenima na tom popisu. A tu su još i kondicijski stručnjak Dujo Poljak, pa Jakša Krstulović, Milenko Bikić... I nisu jedini koji odlaze... Novi saziv omladinskog pogona bit će naknadno objavljen.

Intrigantno je, da ne kažemo čudno da jedan Zoran Varvodić odlazi iz Hajduka nakon što je proveo 14 godina kao trener vratara, trenirajući od pionira do vratara prve momčadi!? Svake godine istekne ugovor, pa ga obnove. Sve do ovog ljeta... Neće ga obnoviti. Dođe takav trenutak, smjena bez konkretnog objašnjenja. Nećemo te više! Kako, zašto? Nema razloga osim - odabira.

U Hajduku se Goran Vučević i Srđan Andrić opredjeljuju da šef vratara u omladinskom pogonu bude Vladimir Balić i da tu rade Zlatko Runje i Stipe Radovančić.SLAVEN ALFIREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2021 22:54