StoryEditor
Hajduknapredujemo...

Bravo za Jakobušića: odluke da se ne prodaje Vuškovića i druge, a Hajduk ojača Kalinićem, Fossatijem, Livajom i Kačaniklićem, pokazuju da ima formulu

Piše Slaven Alfirević
18. veljače 2021. - 21:42
Vladimir Dugandžić/Cropix

Hajduk je bolje prošao u dolascima, evo još i Marko Livaja što je prispio, nego što je prodavao ovog prijelaznog roka.

No, sigurno zna što radi kad se nije upuštao u „rasprodaju obiteljskog srebra”, nego je još k tome vratio svoje Lovru Kalinića i Marka Livaju da bude čim jači.

No, financije nas brinu.

Predsjednik Lukša Jakobušić je prije tri i pol mjeseca na pressici inauguracije ustvrdio kako „Hajduk ima novca za još dva mjeseca”, a to je bilo do Nove godine, ako dobro računamo.

U međuvremenu nije izveo konkretnije akcije da se blagajna napuni, a nije se ni igrače rasprodavalo. No, iz Poljudu ne kukaju, nego – uzimaju igrače!

No, da nemaju novca, da im ne pritječe, to neće demantirati.

Jakobušić je rekao i to da neće uvijek sve pričati što radi, ali da - radi, a poznato je i to da se pozivao i na Johna Lennona i njegovu sentencu:

- Na kraju će sve bit u redu. A ako nije u redu... Znači da još nije kraj.

Živjeli od transfera  Palaverse i Bradarića

Za 110. rođendan, kazao je:

- Napredujemo u milimetrima.

Kako mu je, zna najbolje on sam, međutim potezi da se u zadnji čas ne daje ni Marija Vuškovića, ni Stanka Jurića, a ni Jairo nije otišao u Saudijsku Arabiju, pokazuju da Jakobušić ima neke čarobnu računicu, formulu s kojom će Hajduk - izgurati do ljeta. 

Činjenica je da je Hajduk zadnjih godina (lagodno) živio na transferu Ante Palaverse i Domagoja Bradarića, to su bila dva „binga” , pa premda se Hajduk u startu opirao da svoje dragulje proda u Manchester City, odnosno Lille, na kraju je to uradio i to je bilo životno opravdano.  Palaversu za 6,3 i potom Bradarića za 6,5 milijuna eura.

E da su ujesen pristali na prodaju Jaira u Dinamo (2,7 milijuna eura) ne bismo sad pisali o mogućim financijskim poteškoćama u Poljudu. No, Nadzorni odbor je stopirao taj posao u ime - čojstva, nećemo. Premda su pragmatičari bili za taj posao: novca nam treba.

Mario Vušković nije (još) postao novi Palaversa ili Bradarić, nije postignuta cijena koja bi Hajduka nagnala da ga se odrekne, tako se Vušković nije našao u Torinu, ni Beneventu, a ostao je i Stanko Jurić koji je mogao u Italiju „negdje na posudbu”. Ali je zato je iz Italije stigao Marco Fossati, iskusni i solidni veznjak.

Prijelazni rok je praktično završio, ostala su još otvorena vrata u Rusiji, Poljskoj, Ukrajini, Kini, ali nema naznaka da bi se još nešto opipljivo moglo dogoditi.

Kačaniklić i Livaja rastjerali depresiju

Hajduk je za prodaju usmjeren - na ljeto, a pokrpat će se manjim zahvatima što su obavili, otišli su:

1. vratar Marin Ljubić (Istanbulspor) za kojeg se smatra da je odšteta ipak dosegla cca 200.000 eura, možda i nešto više s bonusom;

2. stoper Stipe Radić je već startao za belgijski Beerschot, njegov transfer teži 450.000 eura.

3. to što su poslali Ivana Delića u Slaven Belupo i Adama Gyurcsa u Osijek, ne pridonosi naročito blagajni.

Da Hajduk nije u totalnoj depresiji pokazuje i dolazak Alexandera Kačaniklića. Premda je besplatan u dolasku, ipak uzima plaću kakvu je recimo do tog trenutka imao novi Osječanin, „esseker” Adam Gyurcso. A napose Marka Livaje!

Kako god, slab priljev u blagajnu. Fali pravi izlazni udarac na „mercatu” koji bi oživio „bijele”. Pa bi se taj novac reinvestirao u momčad. Dotad, do ljeta, uz ovozimski sitniš: tko preživi, pričat će...

Nema prodaje, nema Europe, nema publike. Ali ima zato bolja momčad nego ujesen. Bravo za predsjednika i ekipu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. veljača 2021 00:54